Garnaalcocktail met rozemarijn en pompelmoesdressing

30 MIN
4 personen
Garnaalcocktail met rozemarijn en pompelmoesdressing

Een moderne versie van garnaalcocktail. De pompelmoes past heerlijk bij de roze garnalen.

Ingrediënten

  • 1 pompelmoes
  • 3 takjes rozemarijn
  • 300 gr roze garnalen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 piccolo broodje
  • 75 gr baby leaf sla
  • 40 gr microgroenten
  • extra vierge olijfolie
  • 80 ml mayonaise
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Marinade: snijd de pompelmoes à vif (zie tip), maar vang het sap op. Bewaar de partjes apart en pers de rest van het vruchtvlees nog eens goed uit boven het kommetje opgevangen sap. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak fijn. Meng het pompelmoessap met de rozemarijn en een flinke scheut olijfolie. Proef en kruid af met zout en zwarte peper. Schep er de garnalen in en laat minstens 2u marineren.
  3. Broodkrokantjes: pel en pers de knoflook. Meng de knoflook samen met een flinke scheut olijfolie, zout en zwarte peper. Snijd de piccolo in fijne plakjes (zie tip) en schik ze op de bakplaat. Bestrijk de plakjes brood met de olijfolie en plaats 5 min. in de oven. Houd goed in de gaten, zodat de broodjes niet aanbranden.
  4. Dressing: meng de mayonaise met enkele eetlepels van de marinade in een kommetje. Breng op smaak met extra zout en zwarte peper.
  5. Breng de baby leaf sla op smaak op smaak met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper.
  6. Schep de baby leaf sla om met de microgroenten en dresseer op de borden. Verdeel er de partjes pompelmoes en de kleine garnalen over en schik op elk bord ook een koningsgarnaal. Besprenkel met de dressing en werk af met enkele broodkrokantjes. Serveer de rest van de dressing en de broodkrokantjes er apart bij.