Een nieuwe maand, nieuwe groenten en fruit! Onze winkelrekken zijn doorheen het jaar rijkelijk gevuld met alle soorten groenten en fruit, ongeacht het seizoen. Toch is seizoensgewijs eten veel voordeliger, duurzamer en gevarieerder. En de groentjes en stukken fruit zijn dan helemaal op hun best.

De lente is begonnen, dus in april kunnen we heerlijk genieten van die eerste typische lentegroenten zoals asperges, peultjes, doperwten en radijsjes. Met wat beter weer de laatste tijd is dat natuurlijk heerlijk! Nu we onze klok naar het zomeruur veranderd hebben, zijn de dagen lichter, en worden onze maaltijden ook wat minder zwaar dan in de winter. Genieten!

Seizoensgroenten en fruit in april

Onze 10 favoriete gerechten voor april op een rijtje!

1. Aspergevelouté

Deze velouté is een heerlijk romig, gebonden soepje met witte asperges. Afgewerkt met een spiesje van gerookte zalm en bieslook, origineel!

Een romige aspergevelouté

2. Lichte salade Niçoise

Deze frisse salade niçoise is een echte klassieker met tonijn, krieltjes, olijven en eitjes. Lekker op smaak gebracht met een kruidige dressing.

Lichte salade nicoise

3. Lamsköfte met tzatziki van radijsjes

We haalden onze inspiratie uit de Turkse keuken voor deze heerlijke lamsköfte met een tzatziki van radijsjes en komkommer. Snel klaar en superlekker! Dit gerechtje kan je bestellen bij de 15gram Foodbox in de week van 10 april.

Lamsköfte met tzatziki van radijsjes

4. Bladerdeegnestje met spinazie en ei

Begin je al wat in de paasstemming te komen? Met deze schattige bladerdeegnestjes met spinazie en ei kan je al oefenen voor de paasbrunch.

Bladerdeegnestje met spinazie en ei

5. Vlaswijting met peterselie-mosterdkorstje en waterkerspuree

Vlaswijting of pollak is een heerlijk stevige witte vis uit de Noordzee. Hij is ideaal om in de oven te garen, met een heerlijk peterselie-mosterdkorstje. Waterkers is terug in seizoen nu. Dit gerecht kan je bestellen bij de 15gram Foodbox van 17 april.

Vlaswijting met peterselie-mosterdkorstje en waterkerspuree

6. Linguine met paksoi en gorgonzolasaus

Verrassend vegetarisch met deze linguine met paksoi en basilicum. De gorgonzola geeft een lekker romige maar straffe twist.

Linguine met paksoi en een romige gorgonzolasaus

7. Luikse salade

Een ware klassieker van over de taalgrens: Luikse salade oftewel salade Liègoise. Een heerlijke maaltijdsalade met krieltjes, krokante spekjes en boontjes. Dit toppertje kan je bestellen bij de 15gram Foodbox van 24 april.

Luikse salade

8. Gestoomde zeebaars met lentegroenten

Een echte lente-topper is deze gestoomde zeebaars met asperges, tuinbonen en peultjes. Heel gezond en het staat makkelijk en snel op tafel! Een echt april-visje ;).

Gezonde gestoomde zeebaars met lentegroenten

9. Varkensmedaillon met peultjes en mosterdkrieltjes

Een lekker sappige varkensmedaillon geserveerd met doperwten, peultjes, boontjes en pittige krielaardappelen. Een heerlijk doordeweeks gerechtje!

Een sappige varkensmedaillon met peultjes en mosterdkrieltjes

10. Eton mess

Dit traditionele Engelse dessert is een heerlijke mengeling van slagroom, meringue en aardbeien. Eton mess is supermakkelijk, snel klaar en lekker zoet!

Eton mess met aardbeien