Een nieuwe maand, nieuwe groenten en fruit! Onze winkelrekken zijn doorheen het jaar rijkelijk gevuld met alle soorten groenten en fruit, ongeacht het seizoen. Toch is seizoensgewijs eten veel voordeliger, duurzamer en gevarieerder. En de groentjes en stukken fruit zijn dan helemaal op hun best.

De lente is begonnen, dus in april kunnen we heerlijk genieten van die eerste typische lentegroenten zoals asperges, peultjes, doperwten en radijsjes. Met wat beter weer op komst is dat natuurlijk heerlijk! Nu we onze klok naar het zomeruur veranderd hebben, zijn de dagen lichter, en worden onze maaltijden ook wat minder zwaar dan in de winter. Genieten!

Seizoensgroenten en fruit in april

Onze 10 favoriete gerechten voor april op een rijtje!

1. Aspergevelouté

Deze velouté is een heerlijk romig, gebonden soepje met witte asperges. Afgewerkt met een spiesje van gerookte zalm en bieslook, origineel!

Een romige aspergevelouté

2. Toscaanse panzanella

Panzanella is een typisch gerecht uit de 'cucina povera'. In tijden van schaarste werd er vroeger zo weinig mogelijk weggegooid en ook oud brood kreeg een tweede leven in dit typische Toscaanse gerecht. We maken de salade met tomaat, olijven, basilicum, mozzarella en heerlijk krokant gebakken broodkorstjes. Een simpel gerecht dat verrassend smaakvol is. Te bestellen bij de 15gram Foodbox in de week van 9 april

Toscaanse panzanella

3. Bladerdeegnestje met spinazie en ei

Begin je al wat in de paasstemming te komen? Met deze schattige bladerdeegnestjes met spinazie en ei kan je al oefenen voor de paasbrunch.

Bladerdeegnestje met spinazie en ei

4. Lamsköfte met tzatziki van radijsjes

We haalden onze inspiratie uit de Turkse keuken voor deze heerlijke lamsköfte met een tzatziki van radijsjes en komkommer. Snel klaar en superlekker! Dit gerechtje kan je bestellen bij de 15gram Foodbox in de week van 16 april.

Lamsköfte met tzatziki van radijsjes

5. Vlaswijting met peterselie-mosterdkorstje en waterkerspuree

Vlaswijting of pollak is een heerlijk stevige witte vis uit de Noordzee. Hij is ideaal om in de oven te garen, met een heerlijk peterselie-mosterdkorstje. Waterkers is terug in seizoen nu.

Vlaswijting met peterselie-mosterdkorstje en waterkerspuree

6. Linguine met paksoi en gorgonzolasaus

Verrassend vegetarisch met deze linguine met paksoi en basilicum. De gorgonzola geeft een lekker romige maar straffe twist.

Linguine met paksoi en een romige gorgonzolasaus

7. Kip katsu met wortel en spinazie

Katsu is een Japanse bereiding voor wat wij kennen als een schnitzel! Vlees, in dit geval kipfilets, wordt gepaneerd in panko, dat is Japans broodkruim. Het resultaat is sappig en mals vlees in een lekker krokant korstje! Er komt een heerlijk zoet currysausje bij met worteltjes en spinazie. Een originele en vullende maaltijd! Dit heerlijke gerecht kan je bestellen bij de 15gram Foodbox van 23 april.

Kalkoen Katsu met wortel en spinazie

8. Gestoomde zeebaars met lentegroenten

Een echte lente-topper is deze gestoomde zeebaars met asperges, tuinbonen en peultjes. Heel gezond en het staat makkelijk en snel op tafel! Een echt april-visje ;).

Gezonde gestoomde zeebaars met lentegroenten

9. Varkensmedaillon met peultjes en mosterdkrieltjes

Een lekker sappige varkensmedaillon geserveerd met doperwten, peultjes, boontjes en pittige krielaardappelen. Een heerlijk doordeweeks gerechtje!

Een sappige varkensmedaillon met peultjes en mosterdkrieltjes

10. Eton mess

Dit traditionele Engelse dessert is een heerlijke mengeling van slagroom, meringue en aardbeien. Eton mess is supermakkelijk, snel klaar en lekker zoet!

Eton mess met aardbeien