De lente is begonnen, dus in april kunnen we heerlijk genieten van die eerste typische lentegroenten zoals asperges, peultjes, doperwten en radijsjes. Met wat beter weer op komst is dat natuurlijk heerlijk! Nu we onze klok naar het zomeruur veranderd hebben, zijn de dagen lichter, en worden onze maaltijden ook wat minder zwaar dan in de winter. Genieten!
Onze 10 favoriete gerechten voor april op een rijtje!
1. Aspergevelouté
Deze velouté is een heerlijk romig, gebonden soepje met witte asperges. Afgewerkt met een spiesje van gerookte zalm en bieslook, origineel!
2. Salade met chili-limoen zalm
Fusion, de term is misschien wat in ongebruik geraakt, maar het past wel perfect bij dit originele gerechtje! Een salade met zowel Europese als Oosterse invloeden. De gebakken aardappelen en sperzieboontjes zorgen voor wat bite, de zalm in een chili-limoen dressing voor wat pit. Een overheerlijke combinatie!
3. Bladerdeegnestje met spinazie en ei
Heerlijk voor de brunch: schattige bladerdeegnestjes met spinazie, spek en ei. Je kan ze ook perfect invriezen!
4. Prei-rucolastoemp met hamblokjes en kaassaus
Een heerlijke lente-stoemp met gestoofde prei, frisse nootachtige rucola en hamblokjes. Heerlijk met die zelfgemaakte kaassaus erbij. Heel gemakkelijk, snel klaar en lekker voor jong en oud. Dit moet je proeven!
5. Vlaswijting met peterselie-mosterdkorstje en waterkerspuree
Vlaswijting of pollak is een heerlijk stevige witte vis uit de Noordzee. Hij is ideaal om in de oven te garen, met een heerlijk peterselie-mosterdkorstje. Waterkers is terug in seizoen nu.
6. Linguine met paksoi en gorgonzolasaus
Verrassend vegetarisch met deze linguine met paksoi en basilicum. De gorgonzola geeft een lekker romige maar straffe twist.
7. Viscurry met korianderrijst
Een vispannetje, op z'n Oosters! Eerst worden sappige blokjes vis aangebakken en maak je een heerlijke pittige saus op basis van curry en kokosmelk. Daarbij komen dan frisse blokjes tomaat en rijst met koriander. De Oosterse keuken in 1-2-3 bij jou thuis!
8. Gestoomde zeebaars met lentegroenten
Een echte lente-topper is deze gestoomde zeebaars met asperges, tuinbonen en peultjes. Heel gezond en het staat makkelijk en snel op tafel! Een echt april-visje ;).
9. Varkensmedaillon met peultjes en mosterdkrieltjes
Een lekker sappige varkensmedaillon geserveerd met doperwten, peultjes, boontjes en pittige krielaardappelen. Een heerlijk doordeweeks gerechtje!
10. Eton mess
Dit traditionele Engelse dessert is een heerlijke mengeling van slagroom, meringue en aardbeien. Eton mess is supermakkelijk, snel klaar en lekker zoet!