Een nieuwe maand, nieuwe groenten en fruit! Onze winkelrekken zijn doorheen het jaar rijkelijk gevuld met alle soorten groenten en fruit, ongeacht het seizoen. Toch is seizoensgewijs eten veel voordeliger, duurzamer en gevarieerder. En de groentjes en stukken fruit zijn dan helemaal op hun best.

De lente is begonnen, dus in april kunnen we heerlijk genieten van die eerste typische lentegroenten zoals asperges, peultjes, doperwten en radijsjes. Met wat beter weer op komst is dat natuurlijk heerlijk! Nu we onze klok naar het zomeruur veranderd hebben, zijn de dagen lichter, en worden onze maaltijden ook wat minder zwaar dan in de winter. Genieten!

Seizoensgroenten en fruit in april

Onze 10 favoriete gerechten voor april op een rijtje!

1. Aspergevelouté


Deze velouté is een heerlijk romig, gebonden soepje met witte asperges. Afgewerkt met een spiesje van gerookte zalm en bieslook, origineel!

Een romige aspergevelouté

2. Salade met chili-limoen zalm


Fusion, de term is misschien wat in ongebruik geraakt, maar het past wel perfect bij dit originele gerechtje! Een salade met zowel Europese als Oosterse invloeden. De gebakken aardappelen en sperzieboontjes zorgen voor wat bite, de zalm in een chili-limoen dressing voor wat pit. Een overheerlijke combinatie!

Salade met chili-limoen zalm

3. Bladerdeegnestje met spinazie en ei


Heerlijk voor de brunch: schattige bladerdeegnestjes met spinazie, spek en ei. Je kan ze ook perfect invriezen!

Bladerdeegnestje met spinazie en ei

4. Prei-rucolastoemp met hamblokjes en kaassaus


Een heerlijke lente-stoemp met gestoofde prei, frisse nootachtige rucola en hamblokjes. Heerlijk met die zelfgemaakte kaassaus erbij. Heel gemakkelijk, snel klaar en lekker voor jong en oud. Dit moet je proeven!

Prei-rucolastoemp met hamblokjes en kaassaus

5. Vlaswijting met peterselie-mosterdkorstje en waterkerspuree


Vlaswijting of pollak is een heerlijk stevige witte vis uit de Noordzee. Hij is ideaal om in de oven te garen, met een heerlijk peterselie-mosterdkorstje. Waterkers is terug in seizoen nu.

Vlaswijting met peterselie-mosterdkorstje en waterkerspuree

6. Linguine met paksoi en gorgonzolasaus


Verrassend vegetarisch met deze linguine met paksoi en basilicum. De gorgonzola geeft een lekker romige maar straffe twist.Linguine met paksoi en een romige gorgonzolasaus

7. Viscurry met korianderrijst


Een vispannetje, op z'n Oosters! Eerst worden sappige blokjes vis aangebakken en maak je een heerlijke pittige saus op basis van curry en kokosmelk. Daarbij komen dan frisse blokjes tomaat en rijst met koriander. De Oosterse keuken in 1-2-3 bij jou thuis!

Viscurry met korianderrijst

8. Gestoomde zeebaars met lentegroenten


Een echte lente-topper is deze gestoomde zeebaars met asperges, tuinbonen en peultjes. Heel gezond en het staat makkelijk en snel op tafel! Een echt april-visje ;).

Gezonde gestoomde zeebaars met lentegroenten

9. Varkensmedaillon met peultjes en mosterdkrieltjes


Een lekker sappige varkensmedaillon geserveerd met doperwten, peultjes, boontjes en pittige krielaardappelen. Een heerlijk doordeweeks gerechtje!

Een sappige varkensmedaillon met peultjes en mosterdkrieltjes

10. Eton mess


Dit traditionele Engelse dessert is een heerlijke mengeling van slagroom, meringue en aardbeien. Eton mess is supermakkelijk, snel klaar en lekker zoet!

Eton mess met aardbeien