Prei-rucolastoemp met hamblokjes en kaassaus

25 MIN
2 personen
Prei-rucolastoemp met hamblokjes en kaassaus

Een heerlijke lente-stoemp met prei, rucola en hamblokjes. Heerlijk met die kaassaus erbij. Heel gemakkelijk, snel klaar en lekker voor jong en oud.

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 30 g pijnboompitten
  • 2 stengels prei
  • 30 g emmentaler
  • 50 g rucola
  • 200 g hamblokjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 1 el bloem
  • 150 ml melk
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en voeg de pijnboompitten toe. Laat de pijnboompitten lichtjes kleuren in de pan. Hou de pan goed in de gaten en schud regelmatig op. Schep de pijnboompitten uit de pan.
  3. Was en snij de prei in ringen. Verhit de olijfolie in de antikleefpan en bak de preiringen gaar. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Smelt de helft van de boter in een steelpannetje op een middelhoog vuur. Bestrooi met de bloem en roer glad. Schenk er al roerend per persoon 60 milliliter melk bij. Laat de saus zachtjes indikken. Doe de kaas bij de saus. Roer tot de kaas volledig gesmolten is. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter en de rest van de melk toe en roer er de gestoofde prei, 3/4de van de rucola, de helft van de pijnboompitten en de hamblokjes door. Kruid met peper en zout.
  6. Serveer de preistoemp met hamblokjes met de kaassaus erover gelepeld. Werk af met de rest van de pijnboompitten en blaadjes rucola.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 894.09 kcal
Koolhydraten 70.06 g
waarvan suikers 15.78 g
Vet 47.23 g
waarvan verzadigd 19.51 g
Proteïnen 41.11 g
Vezels 16.33 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin