Viscurry met korianderrijst

25 MIN
2 personen
Viscurry met korianderrijst

Een vispannetje, op z'n Oosters! Een heerlijke vismengeling met daarbij een pittige zelfgemaakte currysaus. Daarbij komen blokjes tomaat en rijst met koriander.

Ingrediënten

  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 20 g gember
  • 10 g koriander
  • 150 g jasmijnrijst
  • 300 g vismengeling
  • 2 kl currypoeder
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 kl maïszetmeel
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de groene paprika in reepjes. Snij de ui fijn. Snij de tomaten in blokjes. Schil en rasp de gember. Snij de koriander fijn.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Dep de visblokjes droog en kruid ze met peper en zout. Verhit de helft van de olie in een grote antikleefpan of wok en bak de visblokjes 3 minuten rondom aan. Schep uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de rest van de olie in de pan en stoof de ui, de paprika en de gember 3 minuten. Doe er de curry en de kokosmelk bij. Roer goed om en laat 5 minuten pruttelen. Los het maïszetmeel op in per persoon 2 eetlepels water. Voeg toe aan de curry, breng aan de kook en laat de saus lichtjes binden. Breng op smaak met peper en zout en voeg dan de blokjes vis en de tomatenblokjes toe. Laat 2 minuten doorwarmen.
  5. Schep de koriander door de rijst. Serveer de viscurry met de korianderrijst.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 829.13 kcal
Koolhydraten 80.58 g
waarvan suikers 10.01 g
Vet 39.17 g
waarvan verzadigd 21.28 g
Proteïnen 35.66 g
Vezels 7.54 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin