Lamskroon met primeurgroentjes

45 MIN
4 personen
Lamskroon met primeurgroentjes

Nostalgie ten top! Dit gerecht katapulteert ons zo terug naar het feestelijk diner bij de bomma, op de zondag van Pasen. Een lamskroontje, een patatje, peekes en erwtjes, en voor de gelegenheid witte asperges erbij. Een klassieker die blijft smaken.

Ingrediënten

  • 2 lamskronen
  • 500 g aardappelen
  • 8 jonge wortelen
  • 250 g witte asperges
  • 100 g doperwten
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 4 el pesto
  • 2 el mosterd
  • 3 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kruid de lamskroon langs beide kanten met peper en zout en kleur aan in een pan met boter.
  3. Meng de mosterd met fijngesneden sjalot, fijngesneden knoflook en fijngehakte rozemarijn. Leg de lamskroon in een ovenschotel en wrijf de bovenkant van de lamskroon in met het mosterdmengsel. Zet 10-15 min. in de voorverwarmde oven. Laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie alvorens het aan te snijden.
  4. Kuis de groenten en halveer de aardappelen en asperges. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de aardappelen toe. Laat 8 min. koken en voeg dan de jonge wortelen toe. Laat nog 2 min. koken en voeg de asperges toe. Laat 3 min. koken en voeg de doperwten toe. Laat nog 4 min. koken en giet af. Meng de boter door de groenten en kruid met peper en zout.
  5. Snij de lamskroon in porties en serveer met de primeurgroenten en pesto.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 787.16 kcal
Koolhydraten 31.47 g
waarvan suikers 6.51 g
Vet 47.46 g
waarvan verzadigd 19.66 g
Proteïnen 55.57 g
Vezels 8.87 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin