Toscaanse panzanella is een heerlijke salade met tomaat, olijven, kappertjes, basilicum, mozzarella en heerlijk krokant gebakken broodkorstjes. Genieten!
Ingrediënten
1 rode ui
1 stokbroodje
250 g kerstomaten
40 g zwarte olijven
1 el kappertjes
2 kl gedroogde oregano
10 g basilicum
1 bol mozzarella
2 el olijfolie
1 el olijfolie extra vierge
2 el wittewijnazijn
2 kl suiker
peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de grill van de oven voor. Laat water koken in een waterkoker.
Pel en snij de rode ui in halve fijne ringen. Overgiet de ui met het kokend water en giet af. Doe de ui in een kommetje en schenk er de wittewijnazijn en de suiker bij. Roer goed om en laat marineren.
Scheur het brood in stukjes. Schik ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Kruid met peper en zout. Plaats 10 minuten onder de grill tot ze krokant en gebruind zijn.
Halveer de kerstomaatjes. Hak de zwarte olijven grof. Doe de tomaten, olijven, kappertjes en oregano in een grote slakom.
Pluk de blaadjes basilicum en voeg toe aan de kom. Laat de mozzarella uitlekken en snij in stukjes. Voeg ook toe aan de slakom.
Laat de ui uitlekken en voeg toe aan de slakom.
Voeg als laatste de broodkorstjes toe. Roer goed om en kruid bij met peper en zout. Besprenkel met extra vierge olijfolie en serveer.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.