Salade met chili-limoen zalm

30 MIN
2 personen
Salade met chili-limoen zalm

De gebakken aardappelen en sperzieboontjes zorgen voor wat bite, de zalm in een chili-limoen dressing voor wat pit. Een overheerlijke combinatie!

Ingrediënten

  • 400 g aardappelen
  • 200 g sperziebonen
  • 1 rode chilipeper
  • ½ limoen
  • 2 zalmfilet
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1½ el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Was de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes van 2 centimeter. Snij de uiteinden weg van de sperziebonen en halveer ze. Halveer de rode chilipeper en schraap de zaadjes eruit met een koffielepel. Snij heel fijn. Pers het sap uit van een halve limoen. Snij de zalm in blokjes van 2 centimeter.
  2. Kook de aardappelen beetgaar in 15 minuten in gezouten water. Voeg na 12 minuten de sperzieboontjes toe. Giet af.
  3. Doe ondertussen de extra vierge olijfolie, de fijngesneden chilipeper, het sap van de limoen en de suiker in een kommetje. Kruid met peper en zout. Meng goed door elkaar.
  4. Verhit de boter in een brede antikleefpan en bak de zalmblokjes rondom gedurende 4 minuten. Kruid met peper en zout. Schep de zalmblokjes in de dressing. Voeg nu de gekookte aardappelen en sperzieboontjes toe aan de pan en roerbak gedurende 2 minuten.
  5. Doe de salade, gebakken aardappelen, sperziebonen en zalm met dressing in een kom en schep voorzichtig door elkaar. Verdeel over 2 borden en serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 705.8 kcal
Koolhydraten 40.7 g
waarvan suikers 6.56 g
Vet 43.38 g
waarvan verzadigd 11.44 g
Proteïnen 37.33 g
Vezels 8.96 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin