Salade met chili-limoen zalm

30 MIN
2 personen
Salade met chili-limoen zalm

De gebakken aardappelen en sperzieboontjes zorgen voor wat bite, de zalm in een chili-limoen dressing voor wat pit. Een overheerlijke combinatie!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 150 g sperziebonen
  • ½ rode chilipeper
  • ½ limoen
  • 2 zalmfilet
  • 1 zakje slamix
  • 1½ el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Was de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes van 2 centimeter. Snij de uiteinden weg van de sperziebonen en halveer ze. Halveer de rode chilipeper en schraap de zaadjes eruit met een koffielepel. Snij heel fijn. Pers het sap van de limoen. Snij de zalm in blokjes van 2 centimeter.
  2. Kook de aardappelen beetgaar in 15 minuten in gezouten water. Voeg na 11 minuten de sperzieboontjes toe. Giet samen af.
  3. Doe ondertussen de extra vierge olijfolie, de fijngesneden chilipeper, het sap van de limoen en de suiker in een kommetje. Kruid met peper en zout. Meng goed door elkaar.
  4. Verhit de boter in een grote antikleefpan en bak de zalmblokjes rondom gedurende 4 minuten. Kruid met peper en zout. Schep de zalmblokjes in een grote kom, voeg de dressing toe en schep voorzichtig om.
  5. Voeg nu de gekookte aardappelen en sperzieboontjes toe aan de pan en roerbak gedurende 2 minuten.
  6. Doe de slamix, gebakken aardappelen, sperziebonen bij de zalm met dressing en schep voorzichtig door elkaar. Verdeel over de borden en serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 696 kcal
Koolhydraten 43.94 g
waarvan suikers 5.71 g
Vet 41.7 g
waarvan verzadigd 11.11 g
Proteïnen 34.94 g
Vezels 8.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin