Vlaswijting met mosterdkorstje en waterkerspuree

30 MIN
2 personen
Vlaswijting met mosterdkorstje en waterkerspuree

Vlaswijting of pollak is een heerlijk stevige witte vis uit de Noordzee. Hij is ideaal om in de oven te garen, met een heerlijk mosterdkorstje.

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 20 g geraspte harde kaas
  • 4 el paneermeel
  • 2 vlaswijtingfilets
  • 1 bussel waterkers
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  3. Doe de harde kaas in een kommetje en voeg het paneermeel en de mosterd toe. Meng goed door elkaar. Dep de vis droog en kruid met peper en zout. Leg de vis in een ingevette ovenschaal en verdeel er de mengeling over. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Was de waterkers en laat uitlekken. Hak grof. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de grofgehakte waterkers, de boter, de melk, peper en zout toe. Meng goed. Serveer de waterkerspuree met de vlaswijting.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 563.53 kcal
Koolhydraten 69.12 g
waarvan suikers 4.09 g
Vet 13.17 g
waarvan verzadigd 7.48 g
Proteïnen 37.44 g
Vezels 8.56 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin