Vlaswijting met mosterdkorstje en waterkerspuree

30 MIN
2 personen
Vlaswijting met mosterdkorstje en waterkerspuree

Vlaswijting of pollak is een heerlijk stevige witte vis uit de Noordzee. Hij is ideaal om in de oven te garen, met een heerlijk mosterdkorstje.

Ingrediënten

  • 1 bussel waterkers
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 20 g geraspte harde kaas
  • 4 el paneermeel
  • 2 vlaswijtingfilets
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de waterkers en laat uitlekken.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  3. Doe de harde kaas in een kommetje en voeg het paneermeel en de mosterd toe. Meng goed door elkaar. Dep de vis droog en kruid met peper en zout. Leg de vis in een ingevette ovenschaal en verdeel er de mosterdmengeling over. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Hak de waterkers grof. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de grofgehakte waterkers, de boter, de melk, peper en zout toe. Meng goed. Serveer de waterkerspuree met de vlaswijting.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 525.23 kcal
Koolhydraten 61.82 g
waarvan suikers 3.49 g
Vet 12.87 g
waarvan verzadigd 7.33 g
Proteïnen 36.14 g
Vezels 8.16 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin