Witte vis met mosterdkorstje en waterkerspuree

30 MIN
2 personen
Witte vis met mosterdkorstje en waterkerspuree

Een heerlijk stuk witte vis uit de Noordzee. Ideaal om in de oven te garen, met een heerlijk mosterdkorstje.

Ingrediënten

  • 1 bussel waterkers
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 20 g geraspte harde kaas
  • 4 el paneermeel
  • 2 witte visfilets
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • 2 el mosterd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de waterkers en laat uitlekken.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  3. Doe de harde geraspte kaas in een kommetje en voeg het paneermeel en de mosterd toe. Meng goed door elkaar. Dep de visfilets droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Leg de vis in een ingevette ovenschaal en verdeel er de mosterdmengeling over. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Hak de waterkers grof. Giet de aardappelen af en stamp fijn. Voeg de grofgehakte waterkers, de boter, de melk, peper en zout toe. Meng goed. Serveer de vis bovenop de waterkerspuree.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 547.55 kcal
Koolhydraten 62.74 g
waarvan suikers 3.49 g
Vet 13.59 g
waarvan verzadigd 7.31 g
Proteïnen 38.85 g
Vezels 8.16 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin