Aspergesalade met postelein en radijsjes

15 MIN
4 personen
Aspergesalade met postelein en radijsjes

Een frisse salade met dunne slierten witte en groene asperges, postelein en radijsjes, afgewerkt met dressing. Een heerlijk licht bijgerecht!

Ingrediënten

  • 1 bussel witte asperge
  • 1 bussel groene asperge
  • 1 bussel radijs
  • 50 g postelein
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el wittewijnazijn
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de witte asperges, verwijder het houterige stukje onderaan. Spoel de groene asperges en verwijder ook het houterige stukje. Snij de punten van de asperges en snij ze met een mandoline (of een dunschiller) in fijne sliertjes.
  2. Blancheer de sliertjes en de punten 3 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken onder ijskoud water en laat goed uitlekken.
  3. Meng de olijfolie met de wijnazijn en 1 el koud water. Doe er de gepelde en geplette knoflook bij. Breng verder op smaak met peper en zout. Meng met de lauwe asperges. Spoel de posteleinblaadjes en laat uitlekken. Spoel de radijsjes, verdeel ze in kwartjes.
  4. Verdeel de postelein over de borden. Schep er de asperges bij. Werk af met radijsjes. Serveer!


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 149.04 kcal
Koolhydraten 4.42 g
waarvan suikers 3.93 g
Vet 11.73 g
waarvan verzadigd 1.63 g
Proteïnen 5.21 g
Vezels 4.12 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin