Gestoomde zeebaars met lentegroenten

15 MIN
4 personen
Gestoomde zeebaars met lentegroenten

Ingrediënten

  • 4 zeebaarsfilets, zonder vel
  • 8 witte asperges, geschild en gehalveerd
  • 8 groene asperges, gehalveerd
  • 200 g tuinbonen
  • 200 g peultjes
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 15 ml citroensap
  • 1 klontje boter
  • 1 el olijfolie
  • 2 el dille
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 1 kl venkelzaad, gemalen
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoom de tuinbonen gaar en laat ze afkoelen. Druk ze voorzichtig uit hun velletje.
  2. Stoom de groene en witte asperges 6 tot 8 minuten beetgaar.
  3. Fruit het fijngesnipperde sjalotje in de boter en bak ze met de rest van de groenten kort aan. Kruid af met peper en zout.
  4. Doe ondertussen het citroensap, de dille en wat olijfolie in een kom. Dompel hier de zeebaarsfilets in. Stoom daarna de vis gaar in 6 minuten.
  5. Verdeel de groentenmengeling op de borden en leg daarop de zeebaarsfilets. Kruid nog af met peper en zout en garneer met peterselie en venkelzaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 307.48 kcal
Koolhydraten 8.29 g
waarvan suikers 0.85 g
Vet 12.42 g
waarvan verzadigd 4.75 g
Proteïnen 38.26 g
Vezels 5.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin