Gestoomde zeebaars met lentegroenten

15 MIN
4 personen
Gestoomde zeebaars met lentegroenten

Ingrediënten

  • 4 zeebaarsfilets, zonder vel
  • 8 witte asperges, geschild en gehalveerd
  • 8 groene asperges, gehalveerd
  • 200 g tuinbonen
  • 200 g peultjes
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 300 g basmatirijst
  • 1 el citroensap
  • 1 klontje boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl venkelzaad
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoom de tuinbonen gaar en laat ze afkoelen. Druk ze voorzichtig uit hun velletje.
  2. Stoom de groene en witte asperges 6 tot 8 minuten tot ze beetgaar zijn.
  3. Kook de rijst gaar.
  4. Fruit de fijngesneden sjalot in de boter en bak ze met de rest van de groenten kort aan. Kruid met peper en zout.
  5. Doe ondertussen het citroensap en wat olijfolie in een kom. Haal de zeebaarsfilets door dit mengsel. Stoom daarna de vis gaar in 6 minuten.
  6. Verdeel de groentemengeling en de rijst op de borden en leg daarop de zeebaarsfilets. Kruid bij met peper en zout en garneer met venkelzaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 555.12 kcal
Koolhydraten 66.31 g
waarvan suikers 0.99 g
Vet 12.55 g
waarvan verzadigd 4.79 g
Proteïnen 40.79 g
Vezels 6.52 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin