Linguine met paksoi en gorgonzolasaus

30 MIN
4 personen
Linguine met paksoi en gorgonzolasaus

Ingrediënten

  • 400 g linguine
  • 1 paksoi, in reepjes
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 160 g gorgonzola, in blokjes
  • 80 ml room
  • 100 ml groentebouillon
  • 1 el maïsolie
  • handvol basilicum
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Bak de knoflook kort in de hete olie. Doe er de paksoi bij. Roerbak 1 minuut. Schenk er de bouillon bij en kruid met peper en zout. Laat 5 minuten sudderen.
  2. Verwarm de room. Laat de kaas al roerend smelten in de room. Kruid bij met peper.
  3. Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking in gezouten water. Giet af en Meng de pasta met de paksoi en de gorgonzolasaus.
  4. Verdeel over de borden en werk af met basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 629.4 kcal
Koolhydraten 70.75 g
waarvan suikers 5.04 g
Vet 26.61 g
waarvan verzadigd 13.5 g
Proteïnen 24.14 g
Vezels 5.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin