Geitenkaassalade met bulgur, walnoten en honing-mosterddressing

35 MIN
2 personen
Geitenkaassalade met bulgur, walnoten en honing-mosterddressing

In de lente mag een goede geitenkaassalade niet ontbreken in je menu. Laat de geitenkaas de hoofdrol spelen en kies voor complimenterende smaken. Bulgur is perfect vanwege de licht notige smaak en werk af met rode appel, walnoten en rode biet.

Ingrediënten

  • ½ bussel radijzen
  • 125 gr volkoren bulgur
  • ¼ blokje groentebouillon
  • 200 gr rode biet
  • 75 gr veldsla
  • 1 kl mosterd
  • 1 el vloeibare honing
  • 30 gr walnoten
  • 1 rode appel
  • 150 gr verse geitenkaas met kruiden
  • olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • ½ kl suiker
  • snuifje kaneelpoeder
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Gepekelde radijsjes: verwarm 2 el witte wijnazijn en 2 el water in een steelpannetje. Kruid met zout en zwarte peper. Schep er de suiker bij. Snijd de radijsjes in plakjes en schep in een kommetje. Giet er de warme witte wijnazijn bij en schep goed om (zie tip). Zet even opzij en laat afkoelen.
  2. Breng 200 ml lichtgezouten water per persoon aan de kook. Voeg de bulgur toe, verkruimel de bouillon erover en dek af. Laat 12 min. koken op zacht vuur, tot de bulgur beetgaar is, en giet af.
  3. Schil de rode biet en rasp grof (het vocht van de rode biet kan je mee in de kom gieten). Schep in een ruime kom met de veldsla. Giet een scheutje olijfolie erover en kruid met zout en zwarte peper.
  4. Honing-mosterddressing: schep de mosterd en de honing in een kom en voeg er 2 el olijfolie en 1 el witte wijnazijn aan toe. Kruid met zout en zwarte peper en klop met een garde tot een gladde dressing.
  5. Rooster de walnoten in een pan zonder vetstof. Schep uit de pan.
  6. Snijd de appel in partjes. Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de pan en bak de appel zo'n 3-4 min. Kruid naar smaak met een snuifje kaneelpoeder.
  7. Snijd de geitenkaas in plakjes.
  8. Schik de salade met rode biet in de borden en schep de bulgur, gepekelde radijsjes en gebakken appeltjes ernaast. Werk af met enkele plakjes geitenkaas, de walnoten en een scheutje honing-mosterddressing. Smakelijk!
  9. TIP: We beginnen met het pekelen van de radijsjes zodat deze zolang mogelijk kunnen pekelen. Als je dit nog eens wilt maken kan je dit gerust een dagje laten pekelen in de koelkast! Laat ons weten wat je ervan vindt via