Salade met tonijn en asperges

30 MIN
4 personen
Salade met tonijn en asperges

Een originele variatie op salade Niçoise, met groene asperges in plaats van boontjes. Lekker met een stukje krokant gebakken brood bij!

Ingrediënten

  • 380 g tonijn in eigen nat, uitgelekt en in stukjes
  • 16 aardappelen
  • 250 g asperges
  • 100 g zwarte olijven, gehalveerd
  • 2 kroppen Romeinse sla, in stukjes
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 1 snufje suiker
  • 4 eieren
  • 4 el wittewijnazijn
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 2 kl mosterdpoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen zacht in 8-12 minuten in gezouten water. Giet af en laat afkoelen onder koud water. Giet opnieuw af en laat verder afkoelen.
  2. Kook de eieren hard in water. Pel ze en snijd in kwartjes. Laat de asperges 2 minuten meekoken en giet af. Spoel ze onder koud water. Laat opnieuw uitlekken.
  3. Meng voor de dressing de sjalot samen met het mosterdpoeder, het wijnazijn, één eetlepel water en de olijfolie in een kom. Breng verder op smaak met een snufje suiker, peper en zout.
  4. Meng de asperges, de aardappelen, de olijven, de sla en de tonijn in een kom. Giet er de dressing over en meng alles goed door elkaar. Leg er de eieren bij en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 587.72 kcal
Koolhydraten 60.71 g
waarvan suikers 2.77 g
Vet 17.84 g
waarvan verzadigd 3.36 g
Proteïnen 41.45 g
Vezels 13.11 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin