Varkensmedaillon met peultjes en mosterdkrieltjes

15 MIN
4 personen
Varkensmedaillon met peultjes en mosterdkrieltjes

Ingrediënten

  • 4 varkensmedaillons
  • 250 g doperwten
  • 250 g peultjes
  • 250 g boontjes
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 klontje boter
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout
  • Voor de krieltjes:

  • 800 g krielaardappelen
  • 1 kl mosterd
  • 1 klontje boter
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • zout

BEREIDING

  1. Maak de krieltjes schoon en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat uitdampen.
  2. Blancheer de boontjes, de peultjes en de doperwten beetgaar in gezouten water. Spoel met koud water en laat uitlekken.
  3. Stoof de ringetjes lente-ui met de erwten, de boontjes en de peultjes aan in boter. Roer er de peterselie door. Kruid met peper en zout.
  4. Bak de aardappelen in boter. Bestrooi met mosterdpoeder, gehakte peterselie en zout.
  5. Bak de varkensmedaillons in een pan met wat boter. Kruid met peper en zout. Serveer met de groenten en de aardappelen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 791.95 kcal
Koolhydraten 50.8 g
waarvan suikers 3.32 g
Vet 20.92 g
waarvan verzadigd 9.84 g
Proteïnen 94.79 g
Vezels 13.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin