Aspergevelouté

60 MIN
4 personen
Aspergevelouté

Velouté is een romige, gebonden soep, heerlijk met witte asperges. Werk af met een mooi gerookte zalmspiesje en bieslook. Toppertje met Pasen.

Ingrediënten

  • 100 g gerookte zalm
  • 750 g witte asperges
  • 1 prei, grof gesneden
  • 2 uien, grof gehakt
  • 2 el bieslook, fijngesnipperd
  • 1 l groentebouillon
  • 150 ml room
  • 1 klontje boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de asperges en bewaar de schillen. Snij ze in kleine schijfjes en hou de aspergepunten apart.
  2. Breng de aspergeschillen aan de kook in de groentenbouillon en laat 20 minuten zacht koken.
  3. Stoof ondertussen de prei samen met de ui en de aspergeschijfjes aan in de boter.
  4. Zeef de bouillon en giet deze bij de groenten. Laat 20 minuten sudderen op een zacht vuur.
  5. Mix de soep fijn en kruid met peper en zout. Schenk er de room bij, voeg de aspergepunten toe en laat nog even doorwarmen.
  6. Verdeel de soep over de glaasjes. Werk af met de bieslook.
  7. Rijg de gerookte zalm op 4 saté-stokjes en verdeel ze over de glaasjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 319.06 kcal
Koolhydraten 12.2 g
waarvan suikers 10.71 g
Vet 23.6 g
waarvan verzadigd 11.87 g
Proteïnen 13.04 g
Vezels 6.71 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin