Aspergevelouté

60 MIN
4 personen
Aspergevelouté

Velouté is een romige, gebonden soep, heerlijk met witte asperges. Werk af met een mooi gerookte zalmspiesje en bieslook. Toppertje met Pasen.

Ingrediënten

  • 100 g zalm, gerookt
  • 750 g witte asperges
  • 1 prei, grof gesneden
  • 2 uien, grof gehakt
  • 1 l groentebouillon
  • 150 ml room
  • 1 klontje boter
  • 2 el bieslook, fijngesnipperd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de asperges en bewaar de schillen. Snijd ze in kleine schijfjes en houd de aspergepunten apart.
  2. Kook de aspergeschillen in de groentenbouillon.
  3. Stoof ondertussen de prei samen met de ui en de aspergeschijfjes aan in de boter.
  4. Zeef de bouillon en giet ze bij de groenten. Laat 20 minuten sudderen op een zacht vuur.
  5. Mix de soep fijn en kruid ze met peper en zout. Schenk er de room en de aspergepunten bij en breng opnieuw aan de kook.
  6. Verdeel de soep over de glaasjes. Werk af met de bieslook.
  7. Rijg de gerookte zalm op 4 saté-stokjes en verdeel ze over de kommetjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 311.22 kcal
Koolhydraten 10.85 g
waarvan suikers 8.73 g
Vet 23.57 g
waarvan verzadigd 11.85 g
Proteïnen 12.79 g
Vezels 6.14 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin