Maar moet pasta dan niet apart gekookt worden in water? En de saus in een andere pan? Het lijkt inderdaad vreemd, tóch kan het. Je kan namelijk alle ingrediënten klaarmaken in 1 pan. Wanneer de pasta al dente is, is je maaltijd klaar. Het klaarmaken van pasta uit 1 pan neemt niet enkel minder tijd en afwas in, maar het zorgt er ook voor dat de smaken zich goed mengen. De pasta absorbeert de kruiden tijdens het koken, wat alles nog intenser maakt. Ook zorgt de pasta zelf ervoor dat de saus dikker en romiger wordt. Win-win dus!
Aan de slag met 1 pan
De recepten verschillen een beetje afhankelijk van de ingrediënten, maar in het algemeen blijft het principe hetzelfde. Je begint met de (ongekookte) pasta en de juiste hoeveelheid water. Dan breng je het water aan de kook en voeg je alle andere ingrediënten toe: groenten, vlees, kruiden,... Wat je maar wil. Wanneer de pasta gaar is, zou de rest ook klaar moeten zijn. Het enige wat je moet doen is af en toe met een vork door je ingrediënten roeren. Zo gaan de slierten pasta niet plakken en mengen de smaken zich goed. Afgieten is ook niet nodig, als je de juiste hoeveelheid water gebruikt verdampt deze net op tijd.
Eens zelf proberen? Met deze 5 gerechten kan je eenvoudig aan de slag!
Pastaschelpen met worst en broccoli
Spaghetti vongolé
Linguine met aubergines en mozzarella
Ramen met shiitakes, gember en kool
Tagliatelle met kerstomaatjes en basilicum
Heb jij al eens pasta uit 1 pan gemaakt? Vertel het ons in de comments!