Lekker en gezond koken hoeft niet altijd met ellenlange ingrediëntenlijsten. Met 5 ingrediënten kom je al een heel eind en maak je een volwaardige maaltijd klaar. Verrassend genoeg hoef je hierbij niet aan smaak of originaliteit in te boeten. Door de combinatie van bepaalde ingrediënten kan je nog steeds een originele toets aan je maaltijd geven. Perfect dus na een lange werkdag!

Begrijp ons niet verkeerd, uitgebreid koken is natuurlijk heerlijk. Veel liefhebbers zien het dan ook als een ontspanning. Maar er zijn dagen dat het allemaal niet te lang hoeft te duren, en heb je ook geen zin om duizend-en-één ingrediënten in huis te halen. Ook hoeft het niet altijd te ingewikkeld. Met 5 ingrediënten en minder tijd kan je toch een smaakvolle maaltijd op tafel toveren! Geen excuses meer voor take-out dus.

De magie zit hem in simpliciteit: receptjes met 5 ingrediënten of minder. Dat maakt het automatisch ook goedkoper en minder tijdrovend.

Probeer eens deze heerlijke soep met kalkoenballetjes en tarwegranen. Het is lekker, smaakvol en heel voedzaam.

Maaltijdsoep met tarwegranen en kalkoenballetjes


Een 5 ingrediënten-maaltijdsoep met tarwegranen en kalkoenballetjes

Wat denk je van een grote ovenschotel met aubergines en parmezaan, het enige wat je nodig hebt is nog wat bloem en tomatensaus.

Aubergines uit de oven


Een heerlijke ovenschotel met aubergines en kaas

Paella op tafel in 15 minuten? Het kan! Ontdek deze Spaanse klassieker die in een no-time op tafel staat.

15 minuten paella


15 minuten paella met 5 ingrediënten

 

De basis van simpel koken is eigenlijk altijd volgens hetzelfde principe: een combinatie van koolhydraten zoals rijst, pasta of een ander soort tarwes met uiteraard verse groenten. Dan maak je de keuze tussen vlees en vis, of hou je het vegetarisch. We gaan er wel vanuit dat iedereen olijfolie, peper en zout in de kast heeft. Dit rekenen we dan ook niet bij de 5 ingrediënten. Je ziet dus: simpel, voedzaam, gezond en vooral lekkere combinaties.

Nasi met kip en ei


Een makkelijke nasi met kip en ei


Spaghettini met tonijn en tomaat


Een snelle spaghettini met tonijn en tomaat