Pasta kan eindeloos gecombineerd worden. Er zijn waarschijnlijk ook zoveel verschillende pastasoorten als pasta-combinaties, de ene al wat ‘Italiaanser’ dan de andere. Want vanaf dat je aan pasta denkt, denk je aan de Italiaanse keuken. De klassiekers pasta pesto, pasta carbonara, spaghetti bolognese… Heerlijk! Maar er zijn veel meer pasta gerechtjes die je dagelijks kan eten. Pasta met kip bijvoorbeeld, een echte winner!

Pasta is perfect geïntegreerd in onze Belgische keuken en staat dan ook vaak op tafel. Er zijn ontelbare soorten, zo’n 300 hebben we ons laten vertellen, maar vaak grijpen we graag terug naar de klassiekers. Niets verkeerds aan natuurlijk, maar soms is wat afwisseling fijn. Pasta met kip is budgetvriendelijk, gezond en lekker. De combinatie van koolhydraten met proteïnes geeft je tonnen energie en een voldaan gevoel. De overschotjes zijn ook makkelijk mee te nemen naar het werk de volgende dag, want koude pasta met kip is nog steeds even lekker!

Kip kan op verschillende manieren worden klaargemaakt. In combinatie met verschillende pasta’s kom je al snel op heel wat creatieve gerechtjes. Met een lekker sausje en gezonde groentjes erbij heb je een volwaardige maaltijd. Je kan kiezen tussen kipfilet, kippengehakt, kippenreepjes… Of maak eens pasta met kip milanese. Ontelbare opties dus! Die gewone spaghetti kan je dan ook eens afwisselen met penne, tagliatelle, pastaschelpen of zelfs Griekse pasta. Welke pasta je ook gebruikt, kook hem altijd in ruim kokend water met wat zout ‘al dente’. Dit betekent beetgaar: dat de pasta net gaar is maar nog wel textuur heeft. Giet de pasta af en spoel met warm water, zo voorkom je dat de slierten aan elkaar plakken. Olijfolie toevoegen hoeft dus niet!

Hierbij onze favoriete recepten!

Kip milanese


Pasta met kip milanese

Een echte Italiaanse klassieker, kip Milanese!

Penne met een ragout van kip


Lekkere penne met een ragout van kip

Deze penne met een ragout van kip is een gezond doordeweeks gerechtje met volkoren pasta en veel groentjes. Het is erg snel klaar en budgetvriendelijk.

Pasta met kip en champignons in pestosaus


Een groen bordje fusilli met kip

Kip + pasta + champignons + pesto, killercombo!

Pastaschelpen met kippengehakt en courgette


Grote pastaschelpen gevuld met kippengehakt en courgette

Pastaschelpen zijn ideaal om te vullen, bijv. met kippengehakt en courgette. Met dit eenvoudige recept serveer je een snelle en gemakkelijke maaltijd.

Kip cacciatore met tortiglioni


Kip cacciatore met tortiglioni

Deze kip cacciatore is een heerlijke fusie van een typisch Italiaans jagersstoofpotje met kip en pasta. Een heerlijk bord comfort food voor op een koude dag. Blokjes kip en spek met daarbij een heerlijke tomatensaus met olijven, champignons, pittige chilipeper en tijm... Wil je deze kip cacciatore zelf eens proberen? Goed nieuws, het is 1 van de gerechten van de 15gram Foodbox deze week. Stel je 15gram Foodbox hier samen.