Aperitieven, dat doen we allemaal graag, toch? Zeker als het zonnetje van de partij is! En het wordt helemaal leuk, als je aperitiefhapjes in een thema op tafel zet! Vandaag gaan we voor een Aziatische apero!

We laten ons inspireren door de smaken van Indonesië, China, Japan, Zuid-Korea, Thailand en Vietnam. Dat wordt een zalig apero-momentje! Mix en match en stel jouw ideale aperitief samen.

Wist je trouwens dat je bij onze partner Foodbag ook wekelijks ook een aperobox als extra bij je maaltijdbox kan bestellen? En niet toevallig is dat deze week óók een Aziatische themabox! Waan je in Tokio of Shanghai met het gelakte buikspek, wasabinootjes en kroepoek. En ken je edamame al, de peulvrucht waarvan je de bonen met je tanden eruit kan ritsen? Pssst, onze beenhouwer Thomas gaarde het buikspek al voor jou, het enige wat jij moet doen is bakken en lakken! Handig toch?

Aziatische apero bij Foodbag
Aziatische apero bij Foodbag


Voeg de aperobox toe bij jouw Foodbag.be bestelling. Toch liever zelf aan de slag? Dan hebben wij deze heerlijke suggesties voor jou:


Gewokte edamameboontjes


Gewokte edamameboontjes
Je kent ze misschien wel van de sushibar, deze gewokte edamameboontjes. Supergemakkelijk om zelf klaar te maken! Een gezond hapje. Bekijk recept



Gerookte zalm en avocado sushi


Gerookte zalm en avocado sushi
Gooi hoge ogen met zelfgemaakte sushi met gerookte zalm en avocado, een zalige combinatie! Sushi kan je serveren als hapje, of als volwaardige maaltijd. Bekijk recept



Vietnamese loempia met vlees en groenten


Vietnamese loempia met vlees en groenten
Ontdek hoe je de échte Vietnamese loempia’s maakt, met varkensspiering en paddenstoelen. Daarbij komt een frisse kruidensalade met vinaigrette van vissaus. Bekijk recept



Dim sums met krab en gehakt


Dim sums met krab en gehakt
Dim sums zijn lekkere gestoomde hapjes uit de Aziatische keuken, en maak je makkelijk zelf. Doop de gezonde dim sums in een pikant sausje, lekker! Bekijk recept



Naan met look


Naan met look
Naan is een smaakvol platbrood uit de Indiase keuken. Heerlijk met look voor bij de hapjes, of voor mee te soppen in je curry. Bekijk recept



Koreaanse hartige pannenkoek (pajeon)


Koreaanse hartige pannenkoek (pajeon)
Deze Koreaanse hartige pannenkoek met lente-uitjes moet je proeven! Ook heel lekker met scampi's erin gebakken. Dip de pannenkoek in het heerlijke sausje. Bekijk recept



Kipsaté met pindasaus


Kipsaté met pindasaus
Kipsaté met pindasaus is een traditioneel Indonesische bereiding. De kipsatés zijn nog lekkerder als je ze op de barbecue kan bereiden. Bekijk recept



Thaise viskoekjes


Thaise viskoekjes
Tod mun pla, oftewel Thaise viskoekjes zijn een overheerlijk aperitiefhapje! Je kiest zelf hoe pittig je ze maakt, en je kan ook perfect bevrozen vis gebruiken. Heerlijk met een zelfgemaakt dipsausje. Bekijk recept



KFC: Korean Fried Cauliflower


KFC: Korean Fried Cauliflower
KFC, dan denk je misschien aan 'Kentucky Fried Chicken', maar de Koreanen hebben het zich toegeëigend met 'Korean Fried Chicken'. Nu gaan wij nog een stapje verder, en hebben een vegan versie gemaakt met 'drumsticks' van bloemkool. Verrassend, pittig en dus helemaal plantbased. Een perfecte manier om kennis te maken met de Koreaanse keuken! Bekijk recept



Bangkokamole


Bangkokamole
Een Aziatische variant op de klassieke guacamole is deze bangkokamele. Lekker smaakvol en makkelijk met vissaus, gember en een chilipepertje. Bekijk recept



Tofu met citroengras


Tofu met citroengras
Wie zegt dat tofu geen smaak heeft? Bestrijk ze met deze heerlijke citroengrasmarinade en bak ze lekker krokant. Perfect in een salade, curry of als hapje! Bekijk recept



Scampi's in een krokant jasje met chilimayonaise


Scampi's in een krokant jasje met chilimayonaise
Wie houdt er niet van scampi's? Een overheerlijk hapje in een krokant jasje en een pittig sausje! Serveer ze op een stokje bij een feestelijke gelegenheid. Bekijk recept