Dim sums met krab en gehakt

30 MIN
40 stuks
Dim sums met krab en gehakt

Dim sums zijn lekkere gestoomde hapjes uit de Aziatische keuken, en maak je makkelijk zelf. Doop de gezonde dim sums in een pikant sausje, lekker!

Ingrediënten

  • 200 g varkensgehakt
  • 200 g krabbenvlees
  • 40 wontonvellen
  • 2 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • 1 cm gember, geraspt
  • 1 eiwit, losgeklopt
  • 1 el mirin
  • 1 el oestersaus
  • 2 el sojasaus
  • 1 kl sesamolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Meng het gehakt, het krabbenvlees, de gember, de lente-uitjes, de sojasaus, de mirin, de oestersaus en de sesamolie in een kom. Kruid bij met peper en zout.
  2. Spreid de wontonvelletjes over een werkvlak en leg telkens een koffielepeltje vulling op een velletje. Besmeer de randen van de wontonvellen met het eiwit.
  3. Neem de hoeken van de wontonvelletjes en vouw ze samen naar binnen. Druk goed aan en vorm dim sums.
  4. Breng een pot met water aan de kook. Pocheer de dim sums 3-4 minuten gaar. Je kan ze eventueel ook stomen. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 32.54 kcal
Koolhydraten 3.31 g
waarvan suikers 0.58 g
Vet 1 g
waarvan verzadigd 0.33 g
Proteïnen 2.46 g
Vezels 0.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin