Scampi's in een krokant jasje met chilimayonaise

15 MIN
6 personen
Scampi's in een krokant jasje met chilimayonaise

Wie houdt er niet van scampi's? Een overheerlijk hapje in een krokant jasje en een pittig sausje! Serveer ze op een stokje bij een feestelijke gelegenheid.

Ingrediënten

  • 500 g scampi's, gepeld en ontdarmd
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 bosje bieslook, fijngesneden
  • 1 limoen
  • 4 el panko
  • 2 eieren
  • 1 el cajunkruiden
  • 2 el chilisaus
  • 3 el mayonaise
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe de panko in een kommetje en meng er de cajunkruiden door. Doe de eieren in een ander kommetje, klop los en kruid met peper en zout. Wentel de scampi's eerst door het losgeklopte ei en dan door de panko. Zorg dat ze rondom bedekt zijn met panko.
  2. Meng de mayonaise met de chilisaus, de fijngesneden sjalot en de bieslook. Snij de limoen in partjes.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak de scampi's krokant. Kruid met zout.
  4. Serveer de krokante scampi's met de dipsaus en limoenpartjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 231.4 kcal
Koolhydraten 8.18 g
waarvan suikers 3 g
Vet 14.33 g
waarvan verzadigd 2.08 g
Proteïnen 17.76 g
Vezels 0.27 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin