Tofu met citroengras

15 MIN
2 personen
Tofu met citroengras

Wie zegt dat tofu geen smaak heeft? Bestrijk ze met deze heerlijke citroengrasmarinade en bak ze lekker krokant. Perfect in een salade, curry of als hapje!

Ingrediënten

  • 300 g tofu
  • 3 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 Spaanse peper, fijngehakt
  • 2 stengels citroengras, fijngehakt, eventueel extra voor de afwerking
  • 2 el glutenvrije sojasaus
  • 1 el olie, plantaardig
  • 2 takjes koriander, grof gehakt
  • snufje zeezout

BEREIDING

  1. Was de tofu en dep droog met keukenpapier. Snijd in hapklare blokjes.
  2. Meng de lente-ui, citroengras, knoflook, Spaanse peper, sojasaus en een snufje zeezout in een kom. Bestrijk hiermee de blokjes tofu aan beide kanten.
  3. Bak de tofu goudbruin in olie. Schik ze op een bord en werk af met koriander en eventueel wat extra citroengras.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 297.93 kcal
Koolhydraten 11.53 g
waarvan suikers 6.65 g
Vet 16.55 g
waarvan verzadigd 2.71 g
Proteïnen 20.9 g
Vezels 8.46 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin