KFC: Korean Fried Cauliflower

35 MIN
4 personen
KFC: Korean Fried Cauliflower

KFC, dan denk je misschien aan 'Kentucky Fried Chicken', maar de Koreanen hebben het zich toegeëigend met 'Korean Fried Chicken'. Nu gaan wij nog een stapje verder, en hebben een vegan versie gemaakt met 'drumsticks' van bloemkool. Verrassend, pittig en dus helemaal plantbased. Een perfecte manier om kennis te maken met de Koreaanse keuken!

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool
  • 100 gr bloem
  • 200 ml water
  • 150 gr paneermeel
  • 1½ el gochujang (Koreaanse chilisaus)
  • 2.5 el ketchup
  • 3 el honing
  • 2.5 el donkerbruine suiker
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bussel lente-ui

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bedek een bakplaat met bakpapier. Snij de bloemkool in roosjes. Meng de bloem met het water tot een beslag. Zet het paneermeel klaar in een kommetje. Kruid met peper en zout. Haal de bloemkoolroosjes eerst door het beslag en dan door het paneermeel. Schik op de bakplaat en zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Maak ondertussen de 'glaze': Pers de knoflook. Zet een steelpan op het vuur en voeg de gochujang, ketchup, honing, suiker, knoflook, sojasaus en sesamolie toe. Meng goed en laat op een zacht vuur indikken, tot de suiker gesmolten is. Snij de lente-ui in ringen.
  3. Haal de bloemkoolroosjes uit de oven. Haal ze door de glaze. Serveer met lente-ui erover gestrooid.