Aziatische zoete aardappel met kip en Chinese kool

30 MIN
2 personen
Aziatische zoete aardappel met kip en Chinese kool

Van dit recept word je instant vrolijk! Meng de srirachasaus met de tahin en sojasaus in een schone confituurpot en schud terwijl je een dansje doet ;-). Dat dansje móét niet, maar waarom zou het enkel een feestje voor de smaakpapillen mogen zijn?

Ingrediënten

  • 2 grote zoete aardappelen
  • 300 gr kippendij
  • 1 Chinese kool
  • 1 lente-ui
  • scheutje sesamolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el sriracha
  • 2 el tahin
  • 2 el sojasaus
  • olie
  • snuifje kipkruiden

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de zoete aardappel, in z'n geheel in de schil, 20 min. gaar in gezouten water (prik met een vork in de aardappel om te checken of die gaar is.).
  2. Verhit een scheutje olie in een grote (wok)pan. Kruid de kip met kipkruiden en bak 5-8 min. gaar op middelhoog tot hoog vuur. Haal uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.
  3. Snipper intussen de Chinese kool fijn, alsook het wit van de lente-ui. Verhit de sesamolie in de pan van de kip en wok de Chinese kool en lente-ui 4-6 min. op hoog vuur. Pers de knoflook erbij.
  4. Dressing: meng de srirachasaus met de tahin en sojasaus (zie tip). Gebruik een schone confituurpot en schudden maar!
  5. Snijd het groen van de lente-ui in schuine ringen.
  6. Halveer de zoete aardappel. Snijd de kip in kleine reepjes. Schik de Chinese kool en kip op de aardappel. Besprenkel met de dressing en werk af met het groen van de lente-ui. Smakelijk!
  7. TIP: Srirachasaus doet dienst als peper en de sojasaus als zout. Mag het voor jou nog wat pittiger? Kruid gerust naar smaak nog bij met chilivlokken of extra sojasaus!