Kipsaté met pindasaus

25 MIN
4 personen
Kipsaté met pindasaus

Kipsaté met pindasaus is een traditioneel Indonesische bereiding. De kipsatés zijn nog lekkerder als je ze op de barbecue kan bereiden.

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 3 el limoensap
  • 3 el sojasaus
  • 3 el sesamolie
  • handvol koriander, fijngehakt
  • Voor de pindasaus

  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 rode peper, fijngesnipperd
  • 1 stengel citroengras, fijngesnipperd
  • 8 el pindakaas
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 el basterdsuiker
  • 1 kl plantaardige olie

BEREIDING

  1. Snijd de kipfilets in zo dun mogelijke lapjes.
  2. Meng het limoensap met de sojasaus en de sesamolie. Laat de plakjes kip hierin een uur afgedekt marineren in de koelkast.
  3. Fruit voor de pindasaus de sjalot, de chilipeper en het citroengras in de olie. Roer er de pindakaas en suiker door tot ze smelten. Schenk er dan de kokosmelk bij en laat de saus indikken.
  4. Rijg de gemarineerde kippenlapjes op houten spiesjes. Rooster ze aan beide kanten in de grillpan.
  5. Verdeel de kipsatés over de borden. Serveer met de pindasaus en werk af met koriander en lente-uitjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 605.92 kcal
Koolhydraten 16.98 g
waarvan suikers 11.81 g
Vet 42.97 g
waarvan verzadigd 16.58 g
Proteïnen 38.1 g
Vezels 2.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin