Balletjes in currysaus, met appel, paprika en rijst
35 MIN
2 personen
De woorden curry en zacht in één zin? Ja, dat kan. We houden onze currysaus bij de balletjes klassiek, mild en vertrouwd. Met groentjes van bij ons en een appeltje erin.
Ingrediënten
125 gr witte rijst
2 kl vloeibare honing
1 sjalot
300 gr rund-varkensgehakt
2 rode paprika's
1 rode appel
400 ml kokosmelk
2 kl currypoeder
10 gr bieslook
olijfolie
boter
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng de rijst aan de kook in 200 ml water per persoon. Laat zo'n 15 min. zachtjes koken, tot de rijst beetgaar is, en giet af.
Snipper de sjalot en hak de bieslook fijn. Snijd de appel in blokjes. Snijd de paprika in reepjes.
Meng de helft van de sjalot en de helft van de bieslook onder het gehakt. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Maak je handen nat, kneed goed door en rol balletjes ter grote van een pingpongbal.
Verhit een scheutje olijfolie of boter in een pan en bak de gehaktballetjes aan op hoog vuur tot ze mooi aangekleurd zijn. Draai het vuur iets lager en voeg de sjalot, paprika en appel toe en bak zo'n 10 min. Kruid met zout en zwarte peper en voeg de kokosmelk, honing en het currypoeder toe (zie tip). Roer goed om en laat nog even pruttelen tot de paprika gaar is.
Serveer de rijst met de balletjes in currysaus. Werk af met de overige bieslook. Smakelijk!
TIP: Voeg een snuifje kurkuma toe voor een intense gele kleur.