Bruschetta bar

45 MIN
4 personen
Bruschetta bar

Een zalige apero: een 'bruschetta bar'. Daarbij beleg je een grote aperoplank met krokant geroosterde broodjes en heel veel verschillende Italiaanse toppings: tomaat-basilicum, burrata, pesto, olijfjes, prosciutto,... Iedereen kan zo zijn eigen bruschette samenstellen. Schenk een glaasje prosecco in en genieten maar!

Ingrediënten

  • 1 ciabatta
  • 250 gr kerstomaten
  • 1 plantje basilicum
  • 100 gr verse pesto
  • 1 bol burrata
  • 100 gr prosciutto
  • 100 gr zwarte olijven
  • 2 perziken
  • 2 takjes tijm
  • olijfolie
  • extra vierge olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • saladecrunch van Topp'd (optioneel)
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Tomatensalade: Snij de kerstomaten in kleine stukjes. Doe in een kommetje. Doe er extra vierge olijfolie, peper en zout bij. Schep om. Werk af met kleine blaadjes basilicum.
  2. Gegrilde perzik: Snij de perziken in partjes, bestrijk ze met olijfolie. Verwarm een grillpan en bak de partjes perzik, tot er een mooi grillpatroon instaat. Werk af met takjes tijm.
  3. Broodjes: Snij het ciabattabrood in plakjes. Pers de knoflook in een kommetje olijfolie. Kruid met peper en zout. Bestrijk de plakjes brood aan beide kanten met de olie. Grill ze in de grillpan, tot er een mooi grillpatroon instaat.
  4. Bruschetta bar: neem een grote plank en schik er de tomatensalade, gegrilde perzikpartjes, broodjes, pesto, olijfjes en prosciutto op. Doe de burrata op een plat bordje, snij open en besprenkel met wat extra vierge olijfolie en Topp'd. Serveer de plank.