Een snelle wok die barst van de smaak: dat komt als geroepen op een drukke weekavond. Maak het jezelf gemakkelijk en gebruik kant-en-klare wokgroenten en currypasta.
Ingrediënten
125 gr witte rijst
2 el currypasta babi ketjap (of een andere currypasta naar smaak)
Breng de rijst aan de kook in 200 ml water per persoon. Laat zo'n 15 min. zachtjes koken, tot de rijst beetgaar is, en giet af.
Marinade: meng de currypasta babi ketjap met een scheutje water en marineer hierin de kippenblokjes.
Hak de knoflook en sjalot fijn.
Verhit een scheutje olie in een wokpan en roerbak de sjalot op hoog vuur tot de sjalot glazig is. Voeg de kippenblokjes met marinade, wokgroenten en knoflook toe. Bak zo'n 6-8 min., tot de groenten en kip gaar zijn (zie tip). Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
Meng de rijst onder de kip en groenten. Werk af met de gefrituurde uitjes en serveer. Smakelijk!
TIP: Wokken doe je op hoog vuur, dus blijf bij het vuur en roer regelmatig zodat er niets kan aanbranden.