Gerookte zalm en avocado sushi

30 MIN
32 stuks
Gerookte zalm en avocado sushi

Gooi hoge ogen met zelfgemaakte sushi met gerookte zalm en avocado, een zalige combinatie! Sushi kan je serveren als hapje, of als volwaardige maaltijd.

Ingrediënten

  • 4 plakken gerookte zalm
  • 300 g sushirijst
  • 1 avocado, in fijne reepjes
  • ½ citroen, geperst
  • 4 vellen nori
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 kl kristalsuiker
  • 1 bosje bieslook, fijngehakt

BEREIDING

  1. Kook de rijst in 600 milliliter water. Laat koken tot de rijst al het water opgenomen heeft. Meng er nadien de wijnazijn en suiker door. Laat afkoelen.
  2. Besprenkel de reepjes avocado met wat citroensap.
  3. Verdeel de rijst over de nori bladen en laat aan de boven- en onderzijde 1 centimeter vrij. Bedek met een plak zalm en wat bieslook. Schik in het midden de avocado.
  4. Rol de onderste zijde van het noriblad over de vulling en rol het op tot een worst. Bestrijk de bovenste zijde eventueel met wat water om te doen kleven. Herhaal dit met alle nori bladen.
  5. Snijd met een scherp mes de rollen in 8 gelijke schijfjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 57.74 kcal
Koolhydraten 7.96 g
waarvan suikers 0.31 g
Vet 1.95 g
waarvan verzadigd 0.41 g
Proteïnen 1.78 g
Vezels 0.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin