Vietnamese loempia met vlees en groenten

30 MIN
20 stuks
Vietnamese loempia met vlees en groenten

Ontdek hoe je de échte Vietnamese loempia’s maakt, met varkensspiering en paddenstoelen. Daarbij komt een frisse kruidensalade met vinaigrette van vissaus.

Ingrediënten

  • 200 g varkensspiering, uitgebeend en gemalen
  • 40 g vermicelli, soja
  • 20 rijstvellen, vierkanten van 17 cm
  • 8 shiitake paddestoelen, fijngehakt
  • 100 g sojascheuten
  • 50 g wortelen, geraspt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 lente-uitje, fijngesnipperd
  • 2 el vissaus
  • peper en zout
  • Vinaigrette van vissaus

  • 2 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
  • 1 kl Spaanse peper, fijngehakt
  • 4 el limoensap
  • 4 el vissaus
  • 2 el rietsuiker
  • Kruidensalade

  • 70 g sla
  • 1 lente-uitje, fijngesnipperd
  • 1 handvol aziatische basilicum
  • 1 handvol basilicum, japanse
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • 1 bosje munt, fijngehakt

BEREIDING

  1. Week de sojavermicelli 5 minuten in heet water, giet af en knip in korte stukjes.
  2. Verwarm de friteuse voor op 180° C.
  3. Doe het vlees in een grote kom samen met de geweekte sojavermicelli, sojascheuten, wortels, shiitakes, ui en lente-ui. Kruid met vissaus, peper en zeezout. Meng en kneed alles goed door elkaar, zodat de ingrediënten één geheel worden.
  4. Dompel de rijstvellen zeer kort in heet water tot ze zacht zijn. Leg ze op een vochtige handdoek of een bord met de punt naar beneden. Schep hierop een eetlepel vulling en rol op tot het midden. Vouw de buitenste punten naar binnen en rol verder op.
  5. Bak de nems een eerste keer 2 tot 3 minuten in de friteuse. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak een tweede keer voor een extra krokant korstje.
  6. Rol de nems op in een slablad met koriander en munt en dip ze in de vinaigrette van vissaus. Serveer ze met de kruidensalade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 114.23 kcal
Koolhydraten 21.67 g
waarvan suikers 4.17 g
Vet 0.64 g
waarvan verzadigd 0.16 g
Proteïnen 4.75 g
Vezels 1.11 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin