Thaise viskoekjes

20 MIN
4 personen
Thaise viskoekjes

Tod mun pla, oftewel Thaise viskoekjes zijn een overheerlijk aperitiefhapje! Je kiest zelf hoe pittig je ze maakt, en je kan ook perfect bevrozen vis gebruiken. Heerlijk met een zelfgemaakt dipsausje.

Ingrediënten

  • 400 g koolvisfilets
  • 150 g sperziebonen
  • 2 lente-uitjes
  • ½ komkommer
  • 1 rode chilipeper
  • 1 limoen
  • 1 el groene currypasta
  • 1 ei
  • 2 el vissaus
  • 4 el sojasaus
  • 2 el maïszetmeel
  • 4 el arachideolie

BEREIDING

  1. Snij de visfilets in blokjes. Doe in een blender, samen met de helft van de vissaus, het maïszetmeel, de groene currypasta en het ei. Mix tot een egale, stevige massa.
  2. Snij de sperziebonen in stukjes van 0,5 cm. Snij de lente-ui in ringen. Meng door de vismassa.
  3. Snij de chilipeper in fijne ringen. Snij de komkommer in fijne blokjes. Pers het limoensap en meng met de rest van de vissaus, de sojasaus, chilipeper en komkommer.
  4. Verwarm de arachideolie in een wok tot ze goed heet is.
  5. Laat kleine balletjes van het deeg in de hete olie vallen en frituur ze 2-4 min.
  6. Laat de viskoekjes even uitlekken op keukenpapier en serveer ze met de dipsaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 299.32 kcal
Koolhydraten 15.95 g
waarvan suikers 7.11 g
Vet 16.94 g
waarvan verzadigd 2.61 g
Proteïnen 20.9 g
Vezels 2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin