Afhankelijk van het seizoen kan je jouw smaakpapillen verwennen met een lekker stukje witte vis. Keuze genoeg ! Vooral in het najaar zijn er heel wat vissoorten in seizoen, zoals kabeljauw, koolvis, leng heek, griet, schelvis steenbolk, wijting of pollak. In het voorjaar kan je gaan voor skrei, zeebaars of zeewolf. Gebakken in de boter, gepaneerd en gefrituurd, liever gestoomd of in papillot in de oven? Smaakvol gekruid of vergezeld van een sausje? Zeg jij maar hoe jij witte vis het liefste eet, wij hebben alvast suggesties genoeg!


Witte visfilet met bieslooksaus, wortelen en krieltjes uit de oven


Witte visfilet met bieslooksaus, wortelen en krieltjes uit de oven
Neem jij op restaurant altijd een stukje vis, omdat je dat thuis niet zo lekker kan klaarmaken? Wel, dit recept brengt daar verandering in! En het is nog verbazingwekkend gemakkelijk ook! Een sappig stukje witte visfilet met geroosterde wortel, krieltjes en een zalig bieslook-roomsausje. Genieten! Dit topgerecht kan je deze week bestellen bij de 15gram Foodbox!



Vis saltimbocca met penne pomodoro


Vis saltimbocca met penne pomodoro
Saltimbocca wil in het Italiaans letterlijk 'spring in de mond' zeggen. Klassiek gemaakt met kalfsvlees, maar met een lekker stukje wittevisfilet is het ook overheerlijk! Daarbij komt een eenvoudige maar smaakvolle penne pomodoro. Genieten op z'n Italiaans! Bekijk recept



Visfilet in papillot met citroenpuree


Visfilet in papillot met citroenpuree
Papillot is een perfecte manier om vis klaar te maken! De visfilet wordt gegaard door de stoom die vrijkomt en zo worden de smaken mooi gemengd. Er komt een lekker frisse citroenpuree bij, die perfect past bij het heerlijk stukje sappige vis. Lekker licht en toch bomvol smaak, genieten maar! Bekijk recept



Witte visfilet met venkelpuree en peterselieroomsaus


Witte visfilet met venkelpuree en peterselieroomsaus
Mag het een beetje chique zijn vandaag? We hebben een prachtig gerecht voor jou in petto: witte visfilets met een zachte venkelpuree en een heerlijk peterselieroomsausje. En als je dacht dat je geen venkel lust, dan moet je dit zeker eens proberen! Laat het smaken in je restaurant 'à la maison'. Bekijk recept



Limoenpuree met visfilet en een fris slaatje


Limoenpuree met visfilet en een fris slaatje
Een gerechtje waarmee je iedereen verwent : een frisse limoenpuree met een verrassende crunch dankzij de lente-uitjes, in boter gebakken visfilet en daarbij een slaatje met veldsla en witloof, op smaak gebracht met een limoendressing. Verfijnd en verfrissend! Bekijk recept



Witte visfilet met Provençaalse saus en rijst


Witte visfilet met Provençaalse saus en rijst
Een heerlijk visgerecht, op Zuiderse wijze! Een sappig stukje visfilet smaakt zalig met deze kruidige tomaten-groentesaus met Provençaalse kruiden, en geurige rijst voor erbij. Lekker genieten! Bekijk recept



Krokante visfilets met krieltjes, prei, courgette en mayonaisedressing


Krokante visfilets met krieltjes, prei, courgette en mayonaisedressing
Dit zijn fishsticks in een volwassen versie! Heerlijk krokant gepaneerde stukken witte visfilet met daarbij een salade van krielaardappelen, gestoofde prei, courgette en een frisse mayonaisedressing. Een verrassende combinatie waar jong en oud van zal smullen, beloofd! Bekijk recept



Witte vis met prei in roomsaus


Witte vis met prei in roomsaus
Een heerlijk eenvoudig visgerechtje, dat toch zo goed smaakt. Daarvoor moet je bij deze lekkere gebakken visfilet met een zalig prei-roomsausje en gekookte aardappelen zijn. Currypoeder is het geheime ingrediënt! Dat zal smaken! Bekijk recept



Vis met paprika-tomatensaus en geroosterde krieltjes


Vis met paprika-tomatensaus en geroosterde krieltjes
Zin in een heerlijke Zuiderse visschotel? Wat denk je van sappige witte vis met een zalige paprika-tomatensaus met geroosterde krielaardappelen met rozemarijn erbij? Dat zal smaken, toch? Heel gemakkelijk om te maken, een maximum aan smaken! Bekijk recept



Vis met olijvenkorstje en kerstomaatjes uit de oven


Vis met olijvenkorstje en kerstomaatjes uit de oven
Een doodeenvoudig gerechtje bomvol smaak, waar jij nog geen 5 minuten werk aan hebt, de oven doet de rest! Lekker sappige visfilets met een heerlijk smaakvol korstje van olijven en amandel, met daarbij in de oven gepofte kerstomaatjes, rode ui en Griekse orzo-pasta erbij. Lek-ker! Bekijk recept