Limoenpuree met visfilet en een fris slaatje

30 MIN
2 personen
Limoenpuree met visfilet en een fris slaatje

Een gerechtje waar de lente in schuilt: een frisse limoenpuree met een verrassende crunch dankzij de lente-uitjes, in boter gebakken visfilet en daarbij een slaatje met veldsla en witloof, op smaak gebracht met een limoendressing. Verfijnd en verfrissend!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 50 g veldsla
  • ½ limoen
  • 2 lente-uitjes
  • 1 stronkje witloof
  • 2 witte visfilets
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Was de veldsla en laat uitlekken.
  3. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid limoen. Hou apart. Pers het sap.
  4. Meng de helft van het limoensap met de suiker, de extra vierge olijfolie, peper en zout. Dit is de dressing.
  5. Snij de lente-ui in fijne ringen. Maak de blaadjes los van het witloof en snij in de lengte in reepjes. Meng de veldsla met het witloof.
  6. Smelt de helft van de boter in een pan. Dep de visfilets droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Bak ze 3-4 minuten per kant.
  7. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de limoenzeste en de rest van het limoensap (naar eigen smaak), de lente-uitjes, de rest van de boter, de melk, peper en zout toe. Meng goed.
  8. Meng vlak voor het serveren de dressing door de salade. Serveer de limoenpuree met de vis erbovenop (tip: schep er wat boter op uit de pan waarin je de vis gebakken hebt) en de frisse salade erbij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 571.67 kcal
Koolhydraten 50.87 g
waarvan suikers 5.17 g
Vet 24.82 g
waarvan verzadigd 11.02 g
Proteïnen 32.74 g
Vezels 7.82 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin