Witte visfilet met bieslooksaus, wortelen en krieltjes uit de oven

30 MIN
2 personen
Witte visfilet met bieslooksaus, wortelen en krieltjes uit de oven

Neem jij op restaurant altijd een stukje vis, omdat je dat thuis niet zo lekker kan klaarmaken? Wel, dit recept brengt daar verandering in! En het is nog verbazingwekkend gemakkelijk ook! Een sappig stukje witte visfilet met geroosterde wortel, krieltjes en een zalig bieslook-roomsausje. Genieten!

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 5 wortelen
  • 400 g krielaardappelen
  • 1 sjalot
  • 10 g bieslook
  • ½ groentebouillonblokje
  • 2 witte visfilets
  • 1 brikje lichte room
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Doe samen in een kom met 2/3de van de olijfolie. Kruid met peper en zout en meng goed.
  2. Schil de wortelen en snij ze in de lengte in 6. Was en halveer de krieltjes en dep droog. Bedek een bakplaat met bakpapier. Schik de wortelen en krieltjes op de bakplaat. Bestrijk met de gekruide olijfolie (maar hou nog wat apart voor de vis). Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Snij de sjalot fijn. Snij de bieslook in ringetjes. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de bouillon in op. Bestrijk de visfilets met de rest van de gekruide olijfolie en leg ze in een ovenschaal. Zet mee in de oven voor 8 minuten.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een steelpannetje en voeg de fijngesneden sjalot toe. Stoof 3 minuten. Voeg de bouillon toe en laat 5 minuten inkoken. Voeg er dan de room aan toe en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte. Roer er de fijngesneden bieslook door. Kruid met peper en zout.
  5. Serveer de witte visfilets met de geroosterde wortelen en krieltjes en werk af met de bieslooksaus.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 725.93 kcal
Koolhydraten 57.01 g
waarvan suikers 18.04 g
Vet 37.19 g
waarvan verzadigd 11.09 g
Proteïnen 34.68 g
Vezels 16.24 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin