Witte visfilet met bieslooksaus, wortelen en krieltjes uit de oven

30 MIN
2 personen
Witte visfilet met bieslooksaus, wortelen en krieltjes uit de oven

Neem jij op restaurant altijd een stukje vis, omdat je dat thuis niet zo lekker kan klaarmaken? Wel, dit recept brengt daar verandering in! En het is nog verbazingwekkend gemakkelijk ook! Een sappig stukje witte visfilet met geroosterde wortelen, krieltjes en een zalig bieslook-roomsausje. Genieten!

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 5 wortelen
  • 400 g krielaardappelen
  • 1 sjalot
  • 10 g bieslook
  • ½ groentebouillonblokje
  • 2 witte visfilets
  • 1 brikje lichte room
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Doe samen in een kom met 2/3 van de olijfolie. Kruid met peper en zout en meng goed. Dit is de kruidenolie.
  2. Schil de wortelen en snij ze in de lengte in 6. Was en halveer de krieltjes en dep droog. Bedek een bakplaat met bakpapier. Schik de wortelen en krieltjes op de bakplaat. Bestrijk met de kruidenolie (maar hou nog wat apart voor de vis). Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  3. Snij de sjalot fijn. Snij de bieslook in ringetjes. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon in op. Dep de visfilets droog met keukenpapier en bestrijk met de rest van de kruidenolie. Leg ze in een ovenschaal en zet mee in de oven voor 8 minuten.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een steelpannetje en voeg de fijngesneden sjalot toe. Stoof 3 minuten. Voeg de groentebouillon toe en laat 5 minuten inkoken. Voeg er dan de room aan toe en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte. Roer er de fijngesneden bieslook door. Kruid met peper en zout.
  5. Serveer de witte visfilets met de geroosterde wortelen en krieltjes en werk af met de bieslooksaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 709.43 kcal
Koolhydraten 54.41 g
waarvan suikers 15.59 g
Vet 37.09 g
waarvan verzadigd 11.09 g
Proteïnen 34.18 g
Vezels 14.54 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin