Vis met paprika-tomatensaus en geroosterde krieltjes

30 MIN
2 personen
Vis met paprika-tomatensaus en geroosterde krieltjes

Zin in een heerlijke Zuiderse visschotel? Wat denk je van sappige witte vis met een zalige paprika-tomatensaus met geroosterde krielaardappelen met rozemarijn erbij? Dat zal smaken, toch? Heel gemakkelijk om te maken, een maximum aan smaken!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • 400 g krielaardappelen
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 witte visfilets
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snij de ui in halve ringen en pers de knoflook. Schil de paprika met een dunschiller en snij in fijne blokjes. Verhit 1/3de van de olijfolie in een pan en stoof de ui en de knoflook gedurende 3 minuten. Voeg de Provençaalse kruiden en de paprikablokjes toe en stoof opnieuw voor 3 minuten.
  3. Was ondertussen de krieltjes en halveer ze. Rits de blaadjes rozemarijn van de takjes en hak de blaadjes grof. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met 1/3de van de olijfolie, strooi de rozemarijn erover, kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan en breng aan de kook. Kruid met peper en zout. Laat 10 minuten pruttelen op een matig vuur.
  5. Bestrijk een ovenschotel met de rest van de olijfolie. Dep de visfilets droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout. Leg ze in de ovenschotel.
  6. Schep de tomatensaus bovenop de visfilets en zet de ovenschotel 10 minuten mee in de oven bij de krieltjes.
  7. Serveer de visfilets met de paprika-tomatensaus en de geroosterde krieltjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 593.43 kcal
Koolhydraten 53.72 g
waarvan suikers 11.1 g
Vet 24.71 g
waarvan verzadigd 3.33 g
Proteïnen 33.7 g
Vezels 11.68 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin