Visfilet in papillot met citroenpuree

40 MIN
2 personen
Visfilet in papillot met citroenpuree

Papillot is een perfecte manier om vis klaar te maken! De visfilet wordt gegaard door de stoom die vrijkomt en zo worden de smaken mooi gemengd. Er komt een lekker frisse citroenpuree bij, die perfect past bij het heerlijk stukje sappige vis. Lekker licht en toch bomvol smaak, genieten maar!

Ingrediënten

  • 2 wortelen
  • ½ courgette
  • ½ venkel
  • 10 g bieslook
  • 1 citroen
  • 2 witte visfilets
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil en snij de wortelen in fijne plakjes. Snij ook de courgette en venkel in fijne plakjes. Hak de bieslook fijn. Was en rasp de schil van de citroen, pers het sap uit.
  3. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en stoof de wortelen, courgette en venkel aan gedurende 5 minuten. Kruid met peper en zout.
  4. Leg per persoon een vel aluminiumfolie of bakpapier voor je uit. Verdeel er de groenten over. Leg daarop een visfilet en kruid met peper en zout. Bestrooi met de helft van de bieslook en besprenkel met de helft van het citroensap.
  5. Vouw de papillotten goed dicht en plaats in een ovenschaal. Laat 20 minuten garen in de voorverwarmde oven.
  6. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de extra vierge olijfolie, de citroenzeste, de rest van de bieslook en het citroensap (naar eigen smaak) toe. Kruid met peper en zout en meng goed.
  7. Serveer de papillotten met de citroenpuree.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 558.74 kcal
Koolhydraten 60.89 g
waarvan suikers 10.72 g
Vet 16.86 g
waarvan verzadigd 2.18 g
Proteïnen 34.26 g
Vezels 13.73 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin