Witte vis met peterseliepuree

30 MIN
2 personen
Witte vis met peterseliepuree

Vis bereiden, jaagt mensen vaak schrik aan (te droog, te ver, nog rauw), maar dat is in dit geval helemaal niet nodig. Samen met de instructies van ons voel je als een vis in het water in de keuken! Geniet van deze witte vis met peterseliepuree!

Ingrediënten

  • 500 gr aardappelen
  • 10 gr krulpeterselie
  • 1 bloemkool
  • 300 gr witte vis
  • 2 kl viskruiden
  • olijfolie
  • snuifje nootmuskaat
  • scheutje melk
  • boter
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot met gezouten water aan de kook voor de bloemkool en de aardappelen. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Spoel de aardappelen en boen ze goed schoon. Schillen mag, maar hoeft niet. Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm. Hak (of knip) de peterselie fijn. Verdeel de bloemkool in roosjes.
  3. Kook de bloemkoolroosjes (zie tip) 4 min. in het water en schep ze daarna (met een schuimspaan bijvoorbeeld) in een vergiet. Laat even uitlekken. Kook ondertussen de aardappelen in hetzelfde water zo'n 12-15 min. tot ze mooi gaar zijn.
  4. Hussel de bloemkoolroosjes op de bakplaat door elkaar met een scheutje olijfolie, de nootmuskaat en een snuif zout en zwarte peper. Bak ze 15 min. in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin kleuren.
  5. Leg de vis ondertussen in een ovenschaal. Kruid met een snuif viskruiden en zwarte peper. Extra zout hoeft niet, want dat zit al in onze kruidenmix. Besprenkel met olijfolie en zet de ovenschaal 10-12 min. in de oven bij de bloemkool. Afhankelijk van de oven en de dikte van de vis kan de gaartijd iets langer zijn. Controleer dus zeker even (zie stap 7)!
  6. Giet de aardappelen af en stamp ze samen met de melk en een klont boter tot een smeuïge puree. Meng de peterselie en de rest van de viskruiden eronder. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  7. Controleer of de vis gaar is: als hij nog een beetje glazig is en je ‘m vlot uit elkaar kan trekken met een vork, is hij perfect. Serveer de vis met de peterseliepuree en de geroosterde bloemkool. Smakelijk!
  8. TIP: Je kan deze stap ook overslaan, maar dan moet de bloemkool langer in de oven. Reken in dat geval op zo'n 20 min.