Witte visfilet met venkelpuree en peterselieroomsaus

35 MIN
2 personen
Witte visfilet met venkelpuree en peterselieroomsaus

Mag het een beetje chique zijn vandaag? We hebben een prachtig gerecht voor jou in petto: witte visfilets met een zachte venkelpuree en een heerlijk peterselieroomsausje. En als je dacht dat je geen venkel lust, dan moet je dit zeker eens proberen! Laat het smaken in je restaurant 'à la maison'.

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • ½ groentebouillonblokje
  • 1 venkel
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 brikje lichte room
  • 2 witte visfilets
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook in een steelpan en los er de groentebouillon in op. Was de venkel, verwijder de wortel en harde toppen (het loof van de venkel kan je bewaren om je gerecht mee af te werken). Snij de venkel in grove stukken en leg ze in de bouillon. Breng de bouillon terug aan de kook en laat 15 minuten garen onder deksel. Schep de venkel uit de bouillon met een schuimspaan en laat uitlekken.
  3. Doe de takjes peterselie in de bouillon waarin je de venkel hebt gekookt. Breng de bouillon aan de kook en laat voor de helft inkoken. Schep de takjes peterselie er terug uit en voeg de room toe. Laat inkoken tot je een mooie saus hebt en kruid met peper en zout.
  4. Pureer de venkel met enkele eetlepels van de bouillon met een staafmixer of in een blender. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de venkelmoes, de boter, peper en zout toe. Meng goed.
  5. Dep de visfilets goed droog. Bestrijk ze met de olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Bak ze 2 à 3 minuten aan beide kanten in een antikleefpan.
  6. Schep de venkelpuree op de borden en leg er de visfilets bovenop. Lepel er wat van de saus over en werk af met het venkelloof.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 634.61 kcal
Koolhydraten 55.02 g
waarvan suikers 2.75 g
Vet 28.95 g
waarvan verzadigd 13.77 g
Proteïnen 34.45 g
Vezels 9.44 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin