Witte visfilet met Provençaalse saus en rijst

25 MIN
2 personen
Witte visfilet met Provençaalse saus en rijst

Een heerlijk visgerecht, op Zuiderse wijze! Een sappig stukje visfilet smaakt zalig met deze kruidige tomaten-groentensaus met Provençaalse kruiden, en geurige rijst voor erbij. Lekker genieten!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 witte visfilets
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de rode paprika in blokjes. Snij de courgette in blokjes.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en voeg de ui toe. Laat glazig worden en voeg dan de knoflook toe. Laat 1 minuut bakken en voeg de blokjes paprika en courgette toe, samen met de Provençaalse kruiden. Laat 3 minuten stoven en voeg dan de tomatenblokjes toe. Schep goed om en laat zachtjes pruttelen gedurende 15 minuten. Voeg indien het te droog wordt, een eetlepel water per persoon toe. Kruid af met peper en zout.
  3. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  4. Dep de visfilets droog en bestrijk ze met de rest van de olijfolie. Kruid met peper en zout. Verhit een antikleefpan en bak de filets 2-3 minuten per kant.
  5. Serveer de visfilets met de rijst en de Provençaalse saus.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 672.82 kcal
Koolhydraten 85.86 g
waarvan suikers 18.68 g
Vet 17.54 g
waarvan verzadigd 2.4 g
Proteïnen 38.19 g
Vezels 9.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin