Krokante visfilets met krieltjes, prei, courgette en mayonaisedressing

30 MIN
2 personen
Krokante visfilets met krieltjes, prei, courgette en mayonaisedressing

Dit zijn fishsticks in een volwassen versie! Heerlijk krokant gepaneerde stukken koolvisfilet met daarbij een salade van krielaardappelen, gestoofde prei, courgette en een frisse mayonaisedressing. Een verrassende combinatie waar jong en oud van zal smullen, beloofd!

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 1 bio-ei
  • 5 el paneermeel
  • 2 koolvisfilets
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 10 g bieslook
  • 2 el olijfolie
  • 3 el bloem
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 2 el mayonaise
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook. Was de krieltjes en kook ze beetgaar. Giet af en laat wat afkoelen.
  2. Breek het ei (de eieren) in een kommetje en klop los met een vork. Doe ook de bloem en het paneermeel in aparte kommetjes. Dep de koolvisfilets droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Snij de vis in langwerpige stukken. Haal de repen eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en tenslotte door het paneermeel.
  3. Was en snij de prei in dunne ringen. Halveer de courgette overlangs en snij in plakjes. Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan en voeg de courgetteplakjes en preiringen toe. Roerbak voor 7 minuten. Kruid met peper en zout.
  4. Snij de bieslook fijn. Meng de gekookte krieltjes met de mayonaise, bieslook, wittewijnazijn en kruid met peper en zout.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de gepaneerde visfilets goudgeel en knapperig rondom.
  6. Serveer de krokante vis met de gestoofde groenten en krieltjes in mayonaisedressing.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 803.43 kcal
Koolhydraten 79.29 g
waarvan suikers 13.16 g
Vet 33.09 g
waarvan verzadigd 5.31 g
Proteïnen 42.17 g
Vezels 11.56 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin