Vis met olijvenkorstje en kerstomaatjes uit de oven

25 MIN
2 personen
Vis met olijvenkorstje en kerstomaatjes uit de oven

Een doodeenvoudig gerechtje bomvol smaak, waar jij nog geen 5 minuten werk aan hebt, de oven doet de rest! Lekker sappige visfilets met een heerlijk smaakvol korstje van olijven en amandel, met daarbij in de oven gepofte kerstomaatjes, rode ui en Griekse orzo-pasta erbij. Lek-ker!

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 30 g zwarte olijven
  • 30 g amandelpoeder
  • 2 koolvisfilets
  • 250 g kerstomaten
  • 1 rode ui
  • 125 g orzo
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel de knoflook en doe in een keukenrobot, samen met de zwarte olijven, het amandelpoeder, de extra vierge olijfolie en peper en zout. Mix tot een tapenade.
  2. Leg de visfilets voor je uit en bestrijk ze met de tapenade. Bestrijk een ovenschaal met de helft van de olijfolie en leg er de visfilets in. Leg de kerstomaatjes er rond. Snij de rode ui in partjes en leg ze erbij. Besprenkel met de rest van de olijfolie. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de orzo beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af.
  4. Serveer de vis met olijvenkorstje met de gepofte kerstomaatjes, rode ui en orzo.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 689.39 kcal
Koolhydraten 52.72 g
waarvan suikers 7.54 g
Vet 36.1 g
waarvan verzadigd 5.03 g
Proteïnen 37.93 g
Vezels 7.21 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin