Vis saltimbocca met penne pomodoro

30 MIN
2 personen
Vis saltimbocca met penne pomodoro

Saltimbocca wil in het Italiaans letterlijk 'spring in de mond' zeggen. Klassiek gemaakt met kalfsvlees, maar met een lekker stukje wittevisfilet is het ook overheerlijk! Daarbij komt een eenvoudige maar smaakvolle penne pomodoro. Genieten op z'n Italiaans!

Ingrediënten

  • 2 koolvisfilets
  • 10 g salie
  • 2 plakjes gerookt spek
  • 200 g penne
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 250 ml tomatenpassata
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kruid de visfilets met peper en zout en leg een blaadje salie op elk stuk. Wikkel rond elke filet een plakje spek. Leg de vis op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 15 minuten in de oven, totdat het spek mooi krokant is en de vis gaar.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af.
  4. Snij de rest van de salie in fijne reepjes. Pers de knoflook. Snij de ui fijn. Verhit een grote pan en voeg de olijfolie toe. Bak de salie, ui en knoflook kort aan. Voeg dan de passata en per persoon 50 milliliter water toe. Roer goed om en laat 10 minuten pruttelen op een zacht vuur.
  5. Roer de penne door de tomatensaus. Serveer met de vis saltimbocca.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 691.19 kcal
Koolhydraten 78.74 g
waarvan suikers 9.75 g
Vet 18.98 g
waarvan verzadigd 8.26 g
Proteïnen 43.39 g
Vezels 6.52 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin