Kabeljauw met prei in roomsaus

25 MIN
2 personen
Kabeljauw met prei in roomsaus

Een heerlijk eenvoudig visgerechtje, dat toch zo goed smaakt. Daarvoor moet je bij deze lekkere gebakken kabeljauwfilet met een zalig prei-roomsausje en gekookte aardappelen zijn. Currypoeder is het geheime ingrediënt! Dat zal smaken!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 prei
  • 1 kl currypoeder
  • 2 kabeljauwfilet
  • 125 ml lichte room
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Was en snij de prei in ringen. Smelt de helft van de boter in een pan en voeg de prei toe. Laat 5 minuten stoven op een matig vuur. Schep regelmatig om. Voeg dan per persoon 2 eetlepels water en het currypoeder toe, roer goed om en zet een deksel op de pan. Laat 5 minuten garen. Kruid met peper en zout.
  3. Dep de kabeljauwfilets droog en kruid ze met peper en zout. Smelt de rest van de boter in een pan en bak de kabeljauwfilets, 2-3 minuten per kant.
  4. Roer de lichte room door de prei en laat kort inkoken, zonder deksel.
  5. Serveer de gebakken kabeljauw met de prei-roomsaus en de gekookte aardappelen.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 615.61 kcal
Koolhydraten 49.04 g
waarvan suikers 10.32 g
Vet 29.64 g
waarvan verzadigd 17.67 g
Proteïnen 33.71 g
Vezels 11.81 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin