Toscaanse vis met orzo

30 MIN
2 personen
Toscaanse vis met orzo

Waarom Toscaans? Omdat het na één hap meteen duidelijk is dat je niet hoeft te reizen om je in Italië te wanen. We bundelden de zon en de typische atmosfera in één gerecht. Serveer er gerust een glaasje Chianti bij. Ciao ragazzi!

Ingrediënten

  • 200 ml room
  • 1 blokje visbouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 zakje bruschetta rosso kruidenmix
  • 300 gr witte vis
  • 300 gr kerstomaten
  • 125 gr orzo
  • 150 gr spinazie
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven op 190°C. Breng een pot water aan de kook met het bouillonblokje voor de orzo. (Neem een pot die groot genoeg is, waar straks ook de spinazie bij past.)
  2. Giet de room in een ovenschaal. Pel en pers de knoflook bij de room. Voeg de bruschetta rosso toe en kruid met zout en zwarte peper (zie tip). Roer goed om.
  3. Leg de vis in de ovenschaal met room. Knip de kerstomaten in kleine trosjes en schik bij de vis. Besprenkel het geheel met een likje olijfolie en kruid met zout en zwarte peper.
  4. Schuif de ovenschaal 17-20 min. in de oven.
  5. Kook de orzo zo'n 12 min. in het kokende water tot die mooi beetgaar is. Proef zeker even!
  6. Hak intussen de spinazie grof.
  7. Giet de orzo af. Voeg een scheutje olijfolie toe, zwarte peper en de spinazie. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe en roer om tot de spinazie geslonken is. Zet eventueel opnieuw op een laag vuurtje.
  8. Serveer de Toscaanse vis met de orzo. Smakelijk!