Ken je het begrip 'drievaksbord'? Dat is de benadering die we in Vlaanderen heel vaak gebruiken om een avondmaal samen te stellen (of de oudere generatie 's middags). Vlees/vis, groentjes en patatjes op het bord, min of meer gelijk verdeeld over drie delen van het bord. Al dan niet met een sausje erbij. Klassiek maar o zo smakelijk! Velen onder ons zijn ongetwijfeld opgegroeid met dit erfgoed uit de Vlaamse kanon, en zetten het ook nog regelmatig zo op tafel. In kringloopwinkels vind je zelfs een echt 'drievaksbord' met randjes om je bord mooi in drie te verdelen, hoe handig is dat? Dringend tijd dus dat wij er hier een ode aan brengen!

Wist je dat we in samenwerking met Foodbag ook vaak zo'n gerechtjes op het menu zetten? Je vindt ze terug in de 'Quick & Easy kookstijl', te herkennen aan de achtergrond met de tegeltjes. Snel klaar, niet te moeilijk en lekker herkenbaar. Ideaal op een drukke dag! Deze week staat er bijvoorbeeld een blinde vink met uiensaus, gebakken aardappelen en bloemkool op het menu, heerlijke nostalgie op het bord. Bestel hier!


Blinde vink met uiensaus, gebakken aardappelen en bloemkool


Blinde vink met uiensaus, gebakken aardappelen en bloemkool
Een heerlijk klassiek bordje! Blinde vink met een smakelijke uiensaus op basis van kalfsfond, gebakken krieltjes en bloemkool. De bomma approves! Bekijk recept



Chorizoburger met gebakken krieltjes en gestoofde wortelen


Chorizoburger met gebakken krieltjes en gestoofde wortelen
Met deze burger brengen wat Spaanse temperaturen naar je bord. Chorizo is een kruidige worst die veel wordt gebruikt in de Spaanse keuken en geeft de burger een heerlijk pittige smaak. Kan je geen chorizoburger vinden? Meng dan kleine stukjes chorizoworst door gehakt en maak er burgers van. De zoete wortelen en kruidige krieltjes maken het helemaal af. Bekijk recept



Varkensgebraad in mosterdsaus met wortelen, erwtjes en aardappelen


Varkensgebraad in mosterdsaus met wortelen, erwtjes en aardappelen
Soms heb je gewoon zin in klassieke Belgische kost. Daarom zetten we dit varkensgebraad op het menu. Het mosterdsausje is zó eenvoudig om te maken en zorgt voor de perfecte verbinding. Heerlijk! Bekijk recept



Gehaktballetjes met krieken


Gehaktballetjes met krieken
Een Belgische klassieker die je zo terugkatapulteert naar je jonge jaren! Heerlijk krokante gehaktballetjes met daarbij lekkere kriekjes in een zalig sausje. Bekijk recept



Preistoemp en gehaktbroodje met kaas


Preistoemp en gehaktbroodje met kaas
Zin in een lekker bordje Belgische kost vandaag? We hebben een heerlijk gehaktbroodje met kaas op het menu gezet! Daarbij komt een lekker grove preipuree en frisse veldsla. Serveer met een schepje mosterd! Bekijk recept



Steak à l'échalote met witloofsla en fijne frietjes


Steak à l'échalote met witloofsla en fijne frietjes
In de klassieke Franse keuken serveren ze longhaas of 'onglet' à l'échalotte. Maak er een Belgisch bordje van met steak hier. En wat past daar beter bij dan homemade aardappelfrietjes en Belgisch witloof? Bekijk recept



Witte pens met appelmoes en gebakken patatjes


Witte pens met appelmoes en gebakken patatjes
Een bordje comfort food, dat ook wel eens 'WAP' wordt genoemd: worst-appelmoes-patatjes. Een snelle maaltijd waar je iedereen, incl. de kindjes, blij mee zal maken. Bekijk recept



Worst met rodekool en appel


Worst met rodekool en appel
Ode aan onze Vlaamse klassiekers! Vandaag een lekkere braadworst met rodekool en appeltjes, een vleessausje en een simpel gekookt patatje erbij op het menu. Bekijk recept



Gebakken vis met krielaardappelen, boontjes en kerstomaat


Gebakken vis met krielaardappelen, boontjes en kerstomaat
Puur natuur, zo hebben we onze visgerechten graag. Dan komt die lekkere vissmaak helemaal tot z'n recht. We combineren het visje met gekookte krieltjes en lekkere zomergroenten. Yum! Bekijk recept



Kotelet met getomateerde boontjes en gebakken patatjes


Kotelet met getomateerde boontjes en gebakken patatjes
Met de heilige drievuldigheid aardappelen-vlees-groenten, kan je scoren bij het hele gezin. De varkenskotelet krijgt een rokerig BBQ-smaakje, wat geweldig past bij de krokante patatjes en getomateerde boontjes. Comfortfood avant la lettre! Bekijk recept