Preistoemp en gehaktbroodje met kaas

50 MIN
2 personen
Preistoemp en gehaktbroodje met kaas

Zin in een lekker bordje Belgische kost vandaag? We hebben een heerlijk gehaktbroodje met kaas op het menu gezet! Daarbij komt een lekker grove preipuree en frisse veldsla. Serveer met een schepje mosterd!

Ingrediënten

  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 bio-ei
  • 2 el paneermeel
  • 40 g gratinkaas
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 prei
  • 50 g veldsla
  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 kl mosterd
  • 3 el melk
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Doe het gehakt samen met het ei (de eieren) en het paneermeel in een kom. Doe er de geraspte kaas en de tijm bij. Kruid met peper en zout. Meng goed en vorm tot een gehaktbroodje (voor 4 personen: maak het gehaktbrood niet te 'hoog', zodat het gaar is). Vet een ovenschaal in met boter en leg het gehaktbroodje erin. Zet 40-45 minuten in de oven.
  3. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Was en snij de prei in ringen. Doe de aardappelen en prei samen in een kookpot en zet onder water. Voeg een snuf zout toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten garen.
  4. Meng de wittewijnazijn met de extra vierge olijfolie. Kruid met peper en zout.
  5. Giet de aardappelen met de prei af en doe ze terug in de kookpot. Voeg de rest van de boter en de melk toe en stamp tot een grove puree. Kruid met peper en zout.
  6. Snij het gehaktbroodje in plakken. Verdeel de veldsla over de borden. Bedruppel met de dressing. Schep er de preistoemp en de plakken gehaktbrood bij en serveer met een schepje mosterd.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 884.68 kcal
Koolhydraten 73.61 g
waarvan suikers 12.25 g
Vet 42.41 g
waarvan verzadigd 17.41 g
Proteïnen 46.92 g
Vezels 16 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin