Varkensmignonette met savooikoolpuree en spekjessaus
25 MIN
2 personen
Kool = cool! Chef Ditmaal kiezen we voor savooikool, een fantastische wintergroente. Deze hartige kanjer heeft een zachte smaak en je kan er qua bereiding alle kanten mee uit. Hier brengt ze kleur en smaak in een puree.
Ingrediënten
500 gr bloemige aardappelen
1 savooikool
2 varkensmignonettes
½ gele ui
1 teentje knoflook
50 gr gezouten spekblokjes
½ blokje rundsbouillon
10 gr platte peterselie
boter
scheutje melk
snuifje nootmuskaat
1 el bloem
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
Snijd intussen de savooikool in fijne reepjes (reken op ongeveer 200 g per persoon) en voeg de laatste 5 min. toe aan de aardappelen.
Giet de aardappelen en de savooikool af. Stamp samen met de melk en een klont boter tot een smeuïge puree. Breng op smaak met een snuifje nootmuskaat, zout en zwarte peper.
Smelt een klontje boter in een pan en bak de varkensmignonette in 5 min. goudbruin en gaar op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper. Haal het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Hak de ui en knoflook fijn.
Smelt opnieuw een klontje boter in de pan van het vlees. Fruit het spek samen
met de ui en knoflook op middelhoog vuur tot de ui glazig is. Voeg de bloem toe (zie tip). Meng alles goed onder elkaar en bevochtig met 150 ml water. Verkruimel de bouillon erover en laat 4-5 min. inkoken. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
Hak de peterselie fijn.
Serveer de savooikoolpuree met de varkensmignonette en saus met spekjes. Werk af met de peterselie. Smakelijk!
TIP: Geen bloem in huis? Achteraf een beetje maïzena toevoegen werkt ook!