Homemade knolselderburger met frisse groentjes en lookdip

45 MIN
2 personen
Homemade knolselderburger met frisse groentjes en lookdip

Knolselder is helemaal in het seizoen en je kan er oneindig veel kanten mee uit. In een puree, geroosterd in de oven, in soep, als frietjes of als een volwaardige burger. In dit recept maak je twee knolselderbereidingen in één gerecht.

Ingrediënten

  • 1 knolselder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 10 gr krulpeterselie
  • 10 gr bieslook
  • 1 ei
  • 50 gr geraspte kaas
  • 100 gr paneermeel
  • 125 gr volle yoghurt
  • 10 gr sesamzaadjes
  • 2 mini ciabatta's
  • 1 wortel
  • 50 gr baby leaf salade
  • olijfolie
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de knolselder en snijd in 2. Rasp 100 g geraspte knolselder per persoon. Snijd de rest van de knolselder in frietjes van 1 cm dik en schep op de bakplaat. Hussel goed door elkaar met een flinke scheut olijfolie, de helft van de Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper. Schuif zo’n 20-25 min. de oven in.
  3. Knolselderburger: snipper de knoflook en de helft van de ui fijn. Snipper de bieslook en de krulpeterselie fijn. Schep de helft van de knoflook, de gesnipperde ui en de helft van de verse kruiden bij de geraspte knolselder. Voeg het ei, de geraspte kaas, het paneermeel en de rest van de Italiaanse kruiden eraan toe (zie tip). Kruid met flink wat zout en zwarte peper.
  4. Lookdip: meng de yoghurt met de rest van de knoflook en de rest van de verse kruiden. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een droge pan en schep bij de lookdip.
  5. Vorm van de knolseldermengeling 1 platte burger per persoon met je handen. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en bak de burger zo’n 3-4 min. per zijde op middelhoog vuur. Schep daarna uit de pan en leg nog zo’n 8-10 min. mee op de bakplaat bij de knolselderfrietjes.
  6. Schuif de miniciabatta in de oven voor zo'n 5-8 min.
  7. Snijd de rest van de ui in fijne ringen. Rasp de wortel fijn (schillen hoeft niet). Schep de ui, wortel en sla in aparte kommetjes.
  8. Controleer of de knolselderfrietjes gaar zijn. Stel de burger samen: leg wat sla en enkele uiringen op de onderkant van het broodje. Leg de knolselderburger erop en werk af met geraspte wortel en een dot lookdip. Serveer met de knolselderfrietjes. Smakelijk!
  9. TIP: Het beslag van de burger mag een beetje vochtig zijn, maar zeker niet te. Voeg eventueel zelf nog extra bloem of paneermeel toe voor een stevige burger.