Blinde vink met uiensaus, gebakken aardappelen en bloemkool
30 MIN
2 personen
Een heerlijk klassiek bordje! Blinde vink met een smakelijke uiensaus op basis van kalfsfond, gebakken krieltjes en bloemkool. De bomma approves!
Ingrediënten
2 blinde vinken
1 bloemkool
400 gr krielaardappelen
1 gele ui
1 teentje knoflook
1 kl mosterd
150 ml kalfsfond
boter
1 kl bloem
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Haal de blinde vink al uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Snijd de bloemkool in roosjes. Zet, samen met de krielaardappelen, net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
Snijd de ui in ringen en pers de knoflook.
Smelt een klontje boter in een pan. Bak de blinde vink in 7-10 min. gaar op middelhoog vuur, met een deksel half op de pan.
Giet de bloemkool en aardappelen af. Smelt een klontje boter in een tweede pan en kleur mooi aan op hoog vuur.
Haal de blinde vink uit de pan en houd warm in aluminiumfolie. Smelt opnieuw een klontje boter in de pan van het vlees en stoof de ui en knoflook glazig. Voeg vervolgens de bloem en mosterd toe en roer goed om. Voeg nadien de kalfsfond toe en laat 2 min. inkoken.
Giet de jus van de blinde vink bij de saus. Serveer met de gebakken bloemkool en aardappelen. Smakelijk!
Tip: De bloemkool en aardappelen nog eens in de pan bakken is geen must.