Gehaktballetjes met krieken

40 MIN
2 personen
Gehaktballetjes met krieken

Een Belgische klassieker die je zo terugkatapulteert naar je jonge jaren! Heerlijk krokante gehaktballetjes met daarbij lekkere kriekjes in een zalig sausje.

Ingrediënten

  • 300 g gemengd gehakt
  • 4 el paneermeel
  • 1 ei
  • 10 g krulpeterselie
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 400 g krieken
  • 2 el maïszetmeel
  • 1 el boter
  • ½ el suiker
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe het gehakt in een kom, samen met het paneermeel en het ei (de eieren). Kruid met peper, zout en nootmuskaat en meng goed door mekaar. Rol er balletjes van en leg ze in een ovenschaal. Zet 20 tot 25 minuten in de oven, tot de balletjes gaar zijn.
  3. Hak de peterselie fijn. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook ze in 18-20 minuten gaar in gezouten water. Giet af en meng met de boter en de fijngehakte peterselie. Kruid met peper en zout.
  4. Laat de krieken uitlekken en vang het sap op. Roer het maïszetmeel los in wat sap van de krieken. Breng de rest van het sap aan de kook. Voeg al roerend het maïszetmeel toe. Laat zachtjes koken tot het sap bindt. Voeg de krieken toe en doe er de suiker bij. Laat nog even verwarmen.
  5. Serveer de gehaktballetjes met de krieken en de aardappelen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 946.81 kcal
Koolhydraten 98.75 g
waarvan suikers 29.25 g
Vet 42.35 g
waarvan verzadigd 18.39 g
Proteïnen 38.64 g
Vezels 9.73 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin